Pogledajte u kakvom luksuzu će uživati okorjeli kriminalci, ratni zločinici.. (Foto)


Pogledajte u kakvom luksuzu će uživati okorjeli kriminalci, ratni zločinici.. (Foto)

Sutra se otvara državni zatvor: Pogledajte u kakvom luksuzu će uživati okorjeli kriminalci, ratni zločinici...

Zavod za izvršavanje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, u Vojkovićima, u Istočnoj Ilidži, svečano će biti otvoren sutra. S ciljem sprečavanja širenja bolesti izazvane virusom korona, Ministarstvo pravde BiH na otvaranje će pozvati samo predstavnike javnih radio-televizijskih sistema u BiH, te javne novinske agencije.

Foto: Prijemni ured zatvorskog odjela/avaz.ba

Zatvor u Vojkovićima prostire se na 24.000 metara kvadratnih i ima 348 mjesta, od čega je 298 namijenjeno za osuđenike i 50 za pritvorenike. Riječ je o zatvorenicima osuđenim pred Sudom BiH, a koji su trenutno rapsoređeni po entitetskim zatvorima i za koje se tim ustanovama plaća za njihov smještaj. 

Foto: Samica obložena gumom da se zatvorenik ne bi mogao ozlijediti/avaz.ba

"Avaz" objavljuje fotografije iz unutrašnjosti zatvora. Sudeći prema viđenom, ratni zločinci i okorjeli kriminalci uživat će u luskuzom smještaju. 

Foto: Stomatološka ordinacija/avaz.ba

Tako će im na raspolaganju biti najmodernija kuhinja, udobne sobe slične hotelskim, najmodernija stomatološka ordinacija, sala za rekreaciju, fitnes i „ljubavna soba“... Naprimjer, soba za preodgoj obložena je gumom kako se zatvorenik ne bi mogao ozlijediti.  

Foto: Dvorana za rekreaciju/avaz.ba

Urađen po najvišim evropskim standardima, ovaj zavod bit će najsigurnija zatvorska ustanova u regiji u kojoj će kaznu služiti prijestupnici koji su počinili najteža krivična djela. Ranije je Ministarstvo pravde BiH raspisalo i javni konkurs za prijem u radni odnos 100 zaposlenika. 

Foto: Sprave za fitnes/avaz.ba

Foto: Ljubavna soba/avaz.ba

Izvor: avaz.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks