Poginuo mladić (26) kada je automobil sletio s puta

Poginuo mladić (26) kada je automobil sletio s puta

Prilikom slijetanja automobila u Ljubuškom smrtno je stradao 26-godišnji mladić, a jedna osoba je povrijeđena, potvrdio je MUP Zapadnohercegovačkog kantona.

Nesreća se dogodila oko ponoći u mjestu Lisice, opština Ljubuški.

– Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izašli su policijski službenici PU Ljubuški i utvrđeno je da je ličnim motornim vozilom marke “golf” upravljao K.B.(26) iz mjesta Grab, a na mjestu suvozača nalazio se A.G.(22) iz istog mjesta – navode iz MUP ZHK.

K.B. je preminuo na mjestu nesreće dok je A.G. zadobio tjelesne povrede zasad neutvrđenog stepena.

Policijski službenici PU Ljubuški su na mjestu događaja obavili uviđajne radnje uz prisustvo dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu, a na lokalnoj cesti saobraćaj je bio u potpunosti zatvoren u vremenu od 00.10 do 05.10 te se preusmjeravao na alternativne pravce.

– Po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca u Širokom Brijegu u narednom periodu obaviće se obdukcija tijela smrtno stradale osobe u prostorijama mrtvačnice Bijeli Brijeg, a motorno vozilo je izuzeto i smješteno u sabirni centar za vozila radi obavljanja potrebnih vještačenja – navode iz MUP ZHK, piše Klix.

Izvor: klix.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks