Pobjeda Jove Damjanca: Nakon obraćanja medijima Bjelakovići mu vratili dug 3050 maraka (Foto/Video)

Pobjeda Jove Damjanca: Nakon obraćanja medijima Bjelakovići mu vratili dug 3050 maraka (Foto/Video)

Nisam utjerivač duhova, kako će me vjerovatno nazvati Herceg televizija i režimski mediji nakon iznenadne isplate duga juče dobrom Jovu Damjancu, ali jesam istinski zaštitnik obespravljenih, poniženih i sirotinje! Istinski sam srećan i radostan jer sam pomogao dobrom i skromnom čovjeku da skine sa leđa breme nekakvog nasilnika, kriminalca i piromana, koji tobože pali vozila po Trebinju i prijeti djeci, te riješi problem i naplati dugovanja!

To govori i činjenica da je posle 14 godina otezanja, te napada i uvreda njenog bahatog sina, juče ujutru u 9:30 časova Svjetlana Bjelaković vratila 3050 maraka duga komšiji Jovu Damjancu, koga je prije nekoliko dana kosijerom na ulici pretukao, uz prijetnje pištoljem, njen sin Đorđe Bjelaković, direktor Herceg televizije.

Dug je vraćen samo dan nakon što sam objavio video prilog, razgovor i ispovjest Jova Damjanca, koji je iskreno svjedočio kako je Bjelakovićima posudio novac u nevolji za liječenje prije 14 godina, kad su Đorđe i njegov otac, inače čestit čovjek, kako su ga godinama zavlačili i nisu željeli da vrate novac, iako se Đorđe oporavio, postao direktor Herceg televizije i blizak saradnik vladajuće elite, promijenio stil života, rekonstruisao kuću, postao „bajker“ i pripadnik „Noćnih vukova“ koji se gradom šepuri skupim motociklima i vozilima.

Kad pomognete i zaštite obespravljene, ponižene i sirotinju, ne treba u crkvama paliti svijeću i moliti za oproštaj grešne duše, jer ste uradili bogougodno djelo, osjećate se ispunjeno i srećno. Nadam se da će i ostali iz sveske vratiti dugove čestitom Jovu Damjancu, koji je simbol skromnosti i poštenja, koji je napornim radom i nadnicama novac zaradio teško i podijelio ga komšijama, prijateljima i rodbini.

Nadam se da će se od Bjelakovića ograditi njegovi mentori i pokrovitelji, don Luka Petrović i gradonačelnik Trebinja Ćurić dr Mirko, koji su ga, iako bez ikakvog obrazovanja i referenci, postavili za direktora, glavnog i odgovornog urednika Herceg televizije, i da će ga smijeniti sa ovog mjesta da ne bruka grad, novinare, televiziju i Hercegovinu!

Posebno je sramno što je nakon saslušanja u Policijskoj upravi Trebinje, isti dan kad je pretukao sirotog Jova, organizovao žurku sa radnicima Herceg televizije, slikavao se, pjevao i šepurio, glumeći mangupa, objavljujući fotografije ponosno na društvenim mrežama, a što su nažalost javno podržale neke ulizice režima.

Od policije, a većina je poštenih koji bi radili po zakonu, očekujem pošteno i korektno postupanje, da se Đorđu Bjelakoviću napiše Krivična prijava za krivična djela koja je počinio, a ne prekršajnu kaznu jer niko nema pravo da tuče i maltretira nejač, bolesne ljude i sirotinju.

U protivnom, ako pod pritiskom Luke i lokalnih moćnika pokuša da se zataška slučaj, napiše neka mizerna kazna i prekršljj, onda će biti okupljanja, blokade i pritisaka na Policijsku upravu Trebinje jer su svi građani pred zakonom isti.

Podsjećanje na svjedočenje Jova Damjanca, nakon čega su Bjelakovići isplatili dug, što je još jedan dokaz i pokazatelj da je dobri i pošteni Jovo govorio istinu.

 

VIDEO:

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter