Pobijedila u konkurenciji 94 najlepše na svijetu - Filipinka Mis Univerzum

Pobijedila u konkurenciji 94 najlepše na svijetu  - Filipinka Mis Univerzum

Predstavnica Filipina Katriona Grej krunisana je Mis Univerzuma 2018. na takmičenju u Bangkoku gdje je pobijedila u konkurenciji ljepotica iz 94 zemlje.

U 67 godina koliko postoji takmičenje za Mis Univerzum odluku je prvi put donio isključivo ženski žiri u kome su bile od bivših mis Univerzuma do poslovnih žena.

"Mis Univerzuma je fantastična platforma. Sve smo mi emancipovane žene ali kako to prenijeti drugima", rekla je novinarima nova mis, 24-godišnja Grej, koja je diplomirala muzikologiju i studirala u SAD.

Prethodna Mis Univerzuma Južnoafrikanka Demi-Li Nel-Piters predala joj je krunu na ceremoniji koja je direktno prenošena u 94 zemlje i završila se rano jutros po centralnoevropskom vremenu.

Nova pobjednica hvaljena je zbog svog angažovanja u favelama Manile preko nevladine organizacije koja radi na prevenciji side.

Pored defilea u večernjim toaletama i kupaćim kostimima učesnice takmičenja odgovarale su na pitanja o pokretu "I ja (MeToo), legalizaciji marihuane ili krize izbjeglica širom svijeta. Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je "Osnažene žene".

Ove godine je na izboru učestvovala i prva transrodna takmičarka u istoriji Mis Univerzuma, mis Španije Anhela Ponse. Ona je rekla u video prezentaciji da za nju nije važno da pobijedi nego da "bude tu".

Na Filipinima su konkursi za ljepotu vrlo popularni i sunarodnici nove pobjednice su se oduševili kada je pobijedila. Posebno su velike proslave bile u mjestu Oas u sjeveroistočnoj filipinskoj provinciji Olbej odakle je majka Grejove.

Iz kancelarije filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea brzo su stigle čestitke pobjednici. Grej je četvrta Filipinka koja je pobijedila na takmičenju Mis Univerzum.


Izvor: Agencije