Po uzoru na svog glavnog šefa: Uznemirujući SMS-ovi novinarki -Direkta- sa telefonskog broja Ljuba Vukovića

Po uzoru na svog glavnog šefa: Uznemirujući SMS-ovi novinarki -Direkta- sa telefonskog broja Ljuba Vukovića

Novinarka redakcije „Direkta“ u toku jučerašnjeg dana primila je nekoliko uznemirujućih SMS poruka sa telefonskog broja koji koristi Ljubo Vuković, jedan od izvršnih direktora Hidroelektrana na Trebišnjici i odbornik SNSD-a u bilećkoj Skupštini. Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Trebinje.

Prije nego što je objavila članak „Sud odlučio: Čomić protivzakonito u direktorskoj fotelji HET-a“, novinarka portala Direkt juče je telefonom kontaktirala sa Vukovićem, kako bi mu dala priliku da iznese svoj stav na ovu temu, ali je on odbio saradnju.

U popodnevnim časovima, sa istog broja telefona, novinarki je upućeno nekoliko poruka uvredljivog i uznemirujućeg sadržaja.

U narednim danima biće poznato kako će policija i sud dalje postupati u ovom slučaju.

Inače, Vuković već godinama, kao javni funkcioner, koristi prilike da verbalno napada novinarku portala Direkt i opstruiše njen rad, čemu je i javnost svjedočila više puta. Prijavom policiji, redakcija portala Direkt želi da pošalje poruku da je ovakvo ponašanje političara i javnih funkcionera prema novinarima koji o njima pišu nezakonito, neopravdano i za svaku osudu.

Redakcija portala Direkt već duže vrijeme trpi pritiske na svoj rad i na ovaj način želi da kaže „Dosta je!“. Brojne javne institucije izbjegavaju odgovore na njihova pitanja, ne zovu ih na pres konferencije, pokušavaju da im zabrane da postavljaju pitanja i vrijeđaju ih na ličnoj osnovi. Takođe, njihova Fejsbuk stranica blokirana je prije 15 dana i još nije puštena u rad.

Stvaranje atmosfere u kojoj se političari i javni funkcioneri ponašaju kao da imaju pravo da propituju rad novinara, a ne novinari njihov, te da ih vrijeđaju i uznemiravaju, nedopustivo je i veoma opasno za društvo u kojem živimo.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter