Po čijem naređenju je izvršena brutalna krađa izbora? Za Dodika kradeno a Jeleni oduzimano i na Sokocu (Foto)

Po čijem naređenju je izvršena brutalna krađa izbora? Za Dodika kradeno a Jeleni oduzimano i na Sokocu (Foto)

Da su se glasovi organizovano krali širom Srpske, ne samo u Zvorniku, Doboju, Prijedoru i Podrinju, govori i primjer sa Sokoca. Tokom kontrolnog brojanja glasova na Biračkom mjestu Autobuska stanica 121B019 utvrđeno je da Dodik nije imao 249 glasova već 224, povećan mu je rezultat za 25, dok je Jeleni Trivić smanjen, imala je 260 i pobijedila je Dodika, a upisano je da je izgubila i imala 236 glasova, manje 24.

Samo na ovom mjestu napravljena je razlika od 49 glasova, dok je „omaška“ i među nevažećim bila 3 glasa. Imajući u vidu da je u Republici Srpskoj preko 2200 biračkih mjesta, krađa samo 5 glasova na jednom Biračkom mjestu iz korjena mijenja konačan rezultat izbora.

Biće vrlo zanimljivo utvrditi razmjere prepravljanja i krađe glasova za nivo Narodne skupštine Republike Srpske, kada CIK BiH na Zahtjev više stranaka, a mora i po službenoj dužnosti, naredi ponovno brojanje glasova.

 Zanimljivo da uprkos brojnim dokazima za krađu glasova nijedan član biračkog odbora nije uhapšen, a sutra ili prekosutra CIK BiH bi trebao da završi kontrolno brojanje za predsjednika Republike Srpske i javnosti saopšti rezultate i šta je sve pronađeno u vrećama i zapisnicima.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter