Pljačkaška zamjena - Gradu 200 a privatniku 1.300 m2: Prijava protiv vlasti u Prijedoru zbog malverzacija


Pljačkaška zamjena - Gradu 200 a privatniku 1.300 m2: Prijava protiv vlasti u Prijedoru zbog malverzacija

Predsjednik PDP- a Branislav Borenović danas je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor predao krivičnu prijavu protiv vrha gradske vlasti u Prijedoru i drugih odgovornih lica zbog malverzacija sa gradskim građevinskim zemljištem.

- Drskost bez granica. Istu parcelu su prvo povezanoj privatnoj firmi dali za 200 kvadrata u centru grada, da bi svega nekoliko mjeseci kasnije tu istu parcelu od iste firme ponovo zamijenili, ali ovaj put za preko 1.300 kvadrata najatraktivnijeg građevinskog zemljišta u Prijedoru. Na kraju tog posla privatna firma je od početnih 200 dobila preko 1.300 kvadrata, a oni su manipulacijom gradskom imovinom oštetili Prijedor za najmanje milion maraka - ističe Borenović.

Borenović dodaje da je prijavu predao nadležnom tužilaštvu i da očekuje da ono uradi svoj posao u skladu sa zakonom.

- Ovo je pravi primjer da su lokalni SNSD-ovci sa satelitima najbolji učenici svog šefa u otimanju narodne imovine. Da ne bude da samo pričamo, evo imenom i prezimenom potpisujem prijavu i prilažem sve dokumente. Ili su oni krivi za ovo što su uradili ili sam ja kriv ako iznosim neistine. Ali bez odgovornosti se ovo neće završiti - kaže Borenović.

Predsjednik PDP-a je naglasio da građani u nedjelju imaju priliku da odluče žele li i dalje da se rade ovakva djela ili da normalni ljudi upravljaju Republikom. 

- Vjerujem da će odluka biti ona prava - zaključuje Borenović.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter