Pljačka vijeka na Jahorini – za prebacivanje šestosjeda 30 miliona maraka!? (Foto/Video)

Pljačka vijeka na Jahorini – za prebacivanje šestosjeda 30 miliona maraka!? (Foto/Video)

Planina Jahorina postala je mjesto nevjerovatne pljačke i otimanja narodnog novca te perionica prljavog novca, a kakve su razmjere pljačke govori i nedavno svečano otvaranje šestosjeda na trnovskoj strani Jahorine, u blizini kompleksa na Obućina barama koje grade osobe bliske Nenadu Nešiću, u koji je bačeno nevjerovatnih 30 miliona maraka.

 

U postavljanje šestosjeda, koji je dug 600, ili po nekim izvorima 570 metara, uloženo je nevjerovatnih 30 miliona maraka, ili preko 50 000 maraka po svakom metru, što je nevjerovatno preskupo, kao da je žica i gondola izrađena od zlata, dijamanata i plemenitih metala a ne od „običnih“ materijala.

Postavlja se pitanje kako je moguće da je šestosjed koštao nevjerovatnih 30 miliona maraka, ako je prethodno na javnom tenderu kao najbolje ocijenjena ponuda, u januaru prošle godine, za postavljanje novog šestosjeda na Rajskoj Dolini na Jahorini, sa paljanske strane, izabrana ponuda italijanske kompanije „Lajtner“ vrijednosti 16 978 000 KM bez PDV-a, ili 19 864 00 KM sa PDV-om, i kako je za godinu dana „investicija“ poskupila za 10 miliona maraka!?

Treba naglasiti da ova ponuda nije bila najjeftinija, ali se uprava, direktor Olimpijskog centra Ljenajić i Nadzorni odbor na čelu sa Nedeljkom Elekom za nju opredijelili zbog navodne brzine isporuke od 9 dana, koja je bila presudna u odnosu na jeftiniju konkurenciju koja je dala nižu ponudu za 300 000 maraka bez PDV-a  ali im rok isporuke od „čak“ 15 dana, a očito da se odgovornim mnogo žurilo i da im 350 000 maraka narodnog novca ništa ne znači.

Kako je moguće da je važnija navodna brzina isporuke, koja moguće da pokazuje da je unaprijed sve dogovoreno, i 6 dana ranija isporuka od 350 000 maraka, koje bi se uštedjele sa PDV-om. Ako je u Rajskoj dolini, na paljanskoj strani Jahorine šestosjed koštao 17 miliona maraka, kako je u istoj godini na drugoj trnovskoj strani planine, lokalitetu Obućina Bare, šestosjed koštao nevjerovatnih 30 miliona maraka, 10 miliona više!?

Najluđe u svemu je informacija, koju bi morali potvrditi nadležni, da je šestosjed na lokaciji Obućina Bare polovan šestosjed koji je nekada bio na Rajskoj Dolini, i koji je ovdje premješten, a ako su za prebacivanje bacili 30 miliona maraka e onda su zaslužili da uđu u Ginisovu knjigu rekorda! Pitao sam upravu i Eleka da odgovore na ova pitanja, i odgovorio mi je da će odgovoriti u utorak u duelu na K3 televiziji.

Tako ćemo o ovom, ali i drugim zanimljivim temama, govoriti u utorak u emisiji Potez na K3 televiziji, koja se emituje uživo i u kojoj ću ukrstiti koplja sa Nedeljkom Elekom, predsjednikom Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, te Milovanom Cickom Bjelicom, načelnikom opštine Sokolac koji je funkcioner SDS-a ali brani vlast i „investicije“, bolje reći pljačku vijeka na Jahorini, pa će vjerujem biti veoma zanimljiv duel 2 na 1.

 

I dok vlast baca desetine miliona u vjetar, sirotinja jedva preživljava na ivici. Adrijana Mirković iz Vlasenice nema novaca da izvadi pasoš djeci da odu na operaciju očiju u Beograd, a popodne ću objaviti potresan video prilog iz Ugljevika o sinu poginulog borca i ocu četvoro djece koji se teško razbolio, i kome niko nije pritekao u pomoć. Valjda ovi prilozi bar malo probude savjesg moćnika da na trenutak obuzdaju svoju bolesnu pohlepu, vide svijet oko sebe i pomognu obespravljenu sirotinju.

 

Piše: Nebojša Vukanović
Video: RTRS/Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter