-Plašila sam se da nisam prenijela SIDU svojoj bebi- Stravična ispovijest voditeljke sledila sve

-Plašila sam se da nisam prenijela SIDU svojoj bebi- Stravična ispovijest voditeljke sledila sve

To je trebalo da bude savršen, najsrećniji period nakon što je dobila svoje prvo dete, ali voditeljka Triša Godard (63) je tada prvi put osetila istinski strah - da je možda prenela bebi HIV.

Triša, koja se do sada razvodila tri puta, 1989. godine je dobila devojčicu Bili, sa svojim drugim suprugom, Markom Grivom. Međutim, samo nekoliko nedelja nakon što je njen prvi suprug, australijski političar Robert Nestdejl, preminuo, Triša je saznala da je on potajno bio homoseksualnog opredeljenja i da je umro od side, a ne od limfoma, kako joj je rekao.

U potpunoj panici, voditeljka koja je tada imala 31 godinu, odmah se testirala, za slučaj da je virus prenela Bili, preko dojenja.

Dok je čekala u agoniji rezultate, razmišljala je o celoj situaciji: - Ne znam kako sam pregurala to. Bila sam Robertova žena, a opet nisam znala da je imao sidu - kaže Triša i dodaje:

- Sećam se da sam išla na testiranje užasnuta da će možda morati da uzimaju krv od moje male bebe. Ali je onda doktor rekao kako to nije neophodno, jer ako sam dojila, a imam bolest, ona je takođe već ima - rekla je Triša i opisala koliko je osećala olakšanje kada su stigli rezultati:

- Nikada neću zaboraviti taj grozan osećaj da sam možda prenela putem mleka tu bolest. To je bila najgora noćna mora. Kada sam saznala da je test negativan, slomila sam se i jecala - otkrila je Triša.

Foto naslovna: Instagram Printscreen/therealtrishagoddard
Izvor: srbijadanas.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter