Pitanje za Vladu RS: Može li šporet preko MMF


Pitanje za Vladu RS: Može li šporet preko MMF

Ja kao poslanik sa platom od 2.580 KM, koji sam donio sve papire koje su tražili, nisam mogao da dignem kredit i kupim peć na pelet. Nesretne li skupštine kad ja kao poslanik nisam mogao da kupim peć od 2.500 KM – rekao je poslanik Nebojša Vukanović i dodao da je ovo primjer šta sve banke traže od građana da bi im odobrile kredit, dok ih Vlada, dobija vrlo lako.

Narodni poslanik u Klubu SDS, Nebojša Vukanović, je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske tražio pomoć kako bi mogao da kupi šporet, jer mu, kako kaže, banka nije odobrila kredit.

Vukanović je, govoreći o zaduženjima i pomoći privredi, na slikovitom primjeru objašnjavao šta sve banka traži da bi mu dala kredit, kako bi novac uložio u novi sistem grijanja u svojoj kući. – Bili su iz banke, sve mi pregledali. Ja kao poslanik sa platom od 2.580 KM, koji sam donio sve papire koje su tražili, nisam mogao da dignem kredit i kupim peć na pelet. Nesretne li skupštine kad ja kao poslanik nisam mogao da kupim peć od 2.500 KM – rekao je Vukanović.

On je rekao da je ovo primjer šta sve banke traže od građana da bi im odobrile kredit, dok ih Vlada, dobija vrlo lako.

S obzirom da kredit nije dobio, on je upitao ministarku finansija Republike Srpske Zoru Vidović da li i njegov šporet može da uđe u aranžman i kredit MMF. – Kada ste tako uspješni u tim pregovorima, molim Vas pitajte može li jedan poslanik da kupi šporet. Potpisaću trajni nalog da se to odbija od plate u NSRS, kako bih i ja imao neke koristi od Evropske unije – rekao je Vukanović kroz smijeh.

Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks