Pitaju Dodika: Šta je Obren, izdajnik ili patriota

Pitaju Dodika: Šta je Obren, izdajnik ili patriota

Svjedoci smo da u zadnjih nekoliko mjeseci, može se reći i godina, Milorad Dodik sve svoje političke protivnike koji imaju saradnju, ili se to samo čini da imaju, sa predstavnicima druga dva konstitutivna naroda ili sa predstavnicima međunarodnih institucija i vlada (pretežno EU i USA) naziva izdajnicima.

Još nam je u sjećanju kako su se on, Milorad Dodik, te članovi njegove partije do prije godinu i nešto dana odnosili prema Obrenu Petroviću. Kao perjanica SDS-a i vođa njihovog bastiona Obren Petrović je bio izdajnik srpskih nacionalnih interesa. Sjetimo se samo sage o Zajednici turskih opština!

Nakon što se "Obrenova" grupa odvojila od SDS-a i nedugo zatim pristupila SNSD-u i retorika Milorada Dodika prema Obrenu Petroviću se promijenila. Sada po Dodiku "cveta cveće u naše preduzeće", iako je situacija u Doboju ista kao i prije pristupanja Obrena Petrovića njegovoj partiji.

Nepotizam, nesposobnost, korupcija, mito, kriminal, nesposobnost, diletantizam, uhljebizam, poltronizam i još sijaset tih "nizama" slika su Doboja u 21 vijeku. Moglo bi se kartica i kartica teksta o tome napisati, ali iskreno nemamo kome, sve su kupili, tj. barem većinu.

Razlog ovog današnjeg našeg pitanja Miloradu Dodiku je slika i tekst koje smo vidjeli na društvenim mrežama, a u kojem piše, citiramo: "Dogovoreni budući projekti sa našim poslanicim u Parlamentu BiH, g. Petrović Obrenom i Osmanović Adilom, te koordinatorom za povratak g. Osmanbegović Fehratom."

Nećemo sada pitati Milorada Dodika da li je on član SDA ili da li je Adil Osmanović član SNSD-a, već ćemo samo postaviti pitanje: Šta je Obren Petrović, izdajnik ili patriota?

Izvor: dobojski.info

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks