Pijan, go do pasa, potegao pištolj na policajce i prijetio: Dodik će vas ostaviti bez posla

Pijan, go do pasa, potegao pištolj na policajce i prijetio: Dodik će vas ostaviti bez posla

Vitomir Peričević se tereti za ugrožavanje sigurnosti, spriječavanje službenog lica u vršenju službene radnje, te nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, kažu iz policije

Vitomir Peričević (54) iz Laktaša uhapšen je preko vikenda jer je pijan prijetio patroli policije koja je pokušala da ga legitimiše, a pri hapšenju je potegao pištolj ”češka zbrojovka” koji mu je oduzet.

Kako saznajemo Peričevića je patrola uočila oko jedan sat iza ponoći uočila kako, go do pasa, hoda ulicom. Policajci su mu zatražili dokumente, kako bi utvrdili njegov identitet, ali je Peričević odbio legitimisanje.

Imao pištolj za koji ne posjeduje dozvolu

- Policajce je počeo da vrijeđa i da im prijeti. Govorio im je da poznaje Milorada Dodika i da će ih ”ostaviti bez posla”, pa je priveden - kaže dobro upućeni izvor.

U PU Banja Luka navode da je V. P. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti, sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje, te nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, budući da je imao pištolj za koji ne posjeduje dozvolu.

Iz džepa izvadio pištolj

- Prilikom lišenja slobode V. P. je iz džepa izvadio pištolj i odgurnuo policijskog službenika. Savladan je i priveden, a prilikom alkostestiranja izmjereno mu je 1,35 promila u organizmu - navode u PU Banja Luka.

U policiji navode da je o svemu obaviješteno OJT Banja Luka koje je naložilo da se, u redovnoj proceduri, protiv osumnjičenog dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter