Petrović vodi, ne piše se dobro Mići Mićiću

Petrović vodi, ne piše se dobro Mići Mićiću

Prema istraživanjima, u Bijeljini vodi dr Ljubiša Petrović. Za potrebe lokalnih izbora u Bijeljini renomirana beogradska agencija za istraživanje javnog mnjenja uradila je telefonsko istraživanje na uzorku od 1000 građana Bijeljine, u periodu 21 septembar – 5 oktobar. BN televizija imala je uvid u nalaze istraživanja. Agencija prati izbornu trku u Bijeljini od trenutka kada su poznata tri pretendenta na mjesto gradonačelnika: Mićo Mićić, dr Ljubiša Petrović i Boban Lazić.

Prema nalazima ove agencije, u posljednjih 10 dana septembra i početkom oktobra zajednički kandidat SDS i PDP dr Ljubiša Petrović prešao je u vođstvo u odnosu na aktuelnog gradonačelnika Miću Mićića. Kada bi izbori bili održani u nedelju 11. oktobra dr Ljubiša Petrović osvojio bi 33.2% glasova, aktuelni gradonačelnik 29,5% , Boban Lazić bi dobio 13,7%. dok je nešto manje od četvrtine građana koji bi izašlo na izbore još uvek neopredijeljeno. Ono što je zanimljivo u odnosu na prvo istraživanje koje je agencija sprovela jeste da povećanje prepoznatljivosti dr Ljubiše Petrovića prati rast njegove podrške, čime je pretekao aktuelnog gradonačelnika i kandidata SNSD Miću Mićića.

Sudeći prema istraživanjima koja su se pojavila za grad Banjaluku, a prema kojima je u vođstvu Draško Stanivuković, taktika opozicionog dvojca SDS – PDP da na lokalnim izborima ponude nove i mlade ljude kao kandidate očigledno daje rezultate.

Što se tiče položaja izbornih lista, agencija je u istraživanju ustanovila da bi da su izbori završeni prethodne nedelje rezultati bili sledeći:

SNSD 18,5.5%,

SDS 15,1% PDP 13,7%,

Socijalistička partija 8.5%,

Demos 6,7%, SDA 4,1%,

SDS Semberija Mićo Mićić 3.5%,

DNS se vrti oko 3,7%.

Ostale liste su u ovom trenutku ispod cenzusa. SPS (novi) 2,2%, Pokret za Bijeljinu 1,9%, Ujedinjena Srpske 1,4%.

Ono što je zaključak istraživanja kandidatskih lista jeste da Mićo Mićić sa svojom političkom grupacijom nije napravio veliki proboj na uštrb tradicionalnih političkih partija i da svoju podršku u kampanji za gradonačelnika bazira na činjenici da je na ovim izborima kandidat kojeg podržava Milorad Dodik.

Prema navodima agencije, u planu je i istraživanje čije će rezultate imati u poslednjih 10-ak dana kampanje. Ono će pokazati koliko će trka biti neizvesna kao i da li je napredak dr Ljubiše Petrovića trend koji ga vodi ka ubjedljivoj pobjedi ili sam rast opredijeljenosti pred izbore nosi neizvjesnost.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks