Perkovićeva: Đoković je as, čast je pobediti ga

Perkovićeva: Đoković je as, čast je pobediti ga

Najbolja bacačica diska na svetu Sandra Perković odbila je da primi nagradu za "Atletičarku Balkana", a za hrvatski "Jutarnji list" je objasnila i zašto.

Naime, najbolja aletičarka Balkana je Rumunka Bjanka Razor koja trči na 400 metara.

Pored Perkovićeve koja je vladar sveta u bacanju diska i naše Ivane Španović koja je jedna od najboljih skakačica u dalj, najbolja na Balkanu je Razor koja je u Londonu bila tek 18.

Međutim, Balkanska federacija je želela da uruči nagradu Perkovićevoj, ali je ona odbila.

"Istina je, odbila sam nagradu zato što su me za sedam godina profesionalne karijere samo dva puta pozvali da dobijem nagradu. Prvi put 2014., a drugi put ove", rekla je Perkovićeva za "Jutarnji".

Prema rečima hrvatske atletičarke sve je krenulo 2012. godine kada je na OI u Londonu osvojila zlato i odbranila titulu na EP, a oni je nisu nagradili. Obrazloženje je bilo da nije učstvovala na prvenstvu Balkana.

"Pazite, ta se prvenstva održavaju kada sam ja na pripremama za glavne izazove u godini. Uz to, prevoz i udaljenost takmičenja nisu odgovorala mom pokojnom treneru Ivanu Ivančiću, ali ni meni", rekla je Perkovićeva, a potom i dodala.

"Taj izbor uopšte nije legitiman. Iz godine u godinu nizali su se razlozi, a moje ime nikada nije bilo na vrhu liste. Posle svih svojih uspeha i nagrada koje sam dobila, mislim da mi ta njihova nije od neke važnosti jer u njoj se i ne znaju jasni kriterijumi za dobijane. Od balkanskih nagrada najvažnija mi je ona za sportistu/sportistkinju Balkana".

Ona je tu titulu dobila prošle godine ispred Novaka Đokovića, a verovatno će i ove.

"Đoković je apsolutni as, čast je pobediti ga", kazala je Sandra Perković.

"Jutarnji" navodi da je Ivana Španović mogla da dobije nagradu za atletičarku Balkana iako nije učestvovala na njemu, dok je Perkovićeva izostavljena sa spiska 2012. godine upravo zbog tog razloga.

Španovićeva je ovu nagradu dobila 2013, 2015. i 2016. godine.

 

Foto naslovna: Getty Images

Izvor: B92