PDP nije jasno zašto SDP dezavujiše javnost tvrdeći da nisu u sprezi i da nisu glasali za Dodikov SNSD?

PDP nije jasno zašto SDP dezavujiše javnost tvrdeći da nisu u sprezi i da nisu glasali za Dodikov SNSD?

U PDP-u tvrde da SDP dezinformiše javnost tvrdnjama da nisu glasali za kandidate SNSD-a za delegate u Domu naroda BiH. SNSD je na tajnom glasanju dobio četiri delegata.

U PDP-u su saopštili da su tvrdnje Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a da ta stranka nije SNSD-u omogućila četiri delegata neozbiljne i da svakim danom sve više padaju u vodu. Tvrde da to otkriva i svjedočenje poslanika Pokreta za državu Ramiza Salkića koji je tvrdio da uoči glasanja za izbor delegata nije mogao ući u Klub poslanika Pokreta za državu jer su u prostorijama kluba bili zatvoreni poslanici SDP-a sa šefom Kluba poslanika SNSD-a, Igorom Žunićem.

“Žunić treba da objasni šta je zatvoren radio sa poslanicima SDP-a ali isto treba da objasni i Nikšić koji providnim neistinama danima pokušava da skine sa sebe odgovornost što je kontrolni paket za odluke u BiH dao jednoj stranci, odnosno SNSD-u“, saopštili su iz PDP-a.

U PDP-u pitaju da li je Nikšić upoznat sa sadržajem koverte koja je nakon Žunićeve posjete ostala u Klubu Pokreta za državu kao i da li su u koverti listići koje Nikšić pokazuje novinarima kao navodni dokaz da su njegovi poslanici glasali za listu PDP-a.

“Podsjećamo da je fotografisanje glasačkih listića zabranjeno i da je tokom glasanja, zbog položaja paravana, bilo nemoguće neopaženo fotografisati listić, što može potvrditi i predsjednik NSRS koji je bio član komisije koja je provodila izbore“, saopštili su iz PDP-a.

U PDP-u navode da u svemu ima posla i za istražne organe koji bi trebalo da utvrde otkud Nerminu Nikšiću u telefonu fotografije glasačkih listića.

“Otkud mu te fotografije, odgovor se sam nameće svjedočenjem o koverti koja je ostala iza Žunića, ali je nevjerovatno da se lider jedne stranke javno hvali protivzakonitim djelovanjem i prevarom počinjenom u najvišem zakonodavnom tijelu. Kako se iz dana u dan sve više razotkriva djelovanje poslanika SDP-a koji tvrde da rade po direktivi predsjednika stranke postaje očiglednije da Nermin Nikšić neće samo javnosti morati da objašnjava svoje postupke nego da postoji dovoljno elemenata da ih objašnjava i pred nadležnim organima“, saopšteno je iz PDP-a.

SNSD je, inače, na tajnom glasanju u NSRS ove sedmice dobio četiri delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine što tu stranku stavlja u najmoćniji položaj u državi. Jednog delegata dobio je SDS. Jedan listić na glasanju je proglašen za nevažeći jer nije pravilno popunjen. Na tom listiću neko od poslanika je glasao za PDP a namjerno ili slučajno je pogriješio prilikom glasanja. Taj jedan glas mogao je dovesti do toga da PDP dobije jednog a SNSD izgubi jednog delegata što je ogromna razlika sa stanovišta mogućnosti kontrole procesa u državi.

Foto naslovna: Gerila.info/Nermin Nikšić
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter