Patrijarh u lijepom društvu na slavi Đurđevdana u Laktašima i letovi za Beograd (Foto)


Patrijarh u lijepom društvu na slavi Đurđevdana u Laktašima i letovi za Beograd (Foto)

Patrijarh srpski Porfirije nastavlja da dijeli narod i vjernike svojim prečestim druženjima sa korumpiranim političarima na vlasti, koji su njegovo omiljeno društvo, pa nisam iznenađen što je i ove godine došao u Bakince kod Dodika na slavu Svetog Đorđa. Patrijarhu ne smeta što je Dodik uključen u brojne afere, što mu je nekada smrdio tamjan i ne postavlja pitanje porijekla ogromnog bogatstva, kao i brojnih nepravdi u društvu.

Patrijarh je služio molitvu prvoj familiji Srpske, a potom se družio sa njegovim prijateljima i saradnicima, tajkunima i korumpiranim političarima, koji bi se narodnom poslovicom mogli opisati da su se skupili svi od zla oca i još gore majke. Dodikov budžet je 56 miliona maraka, viši nego Bajdena i Putina, pa će sigurno znati da počasti patrijarha i vladike narodnim novcima, za njihovu pomoć u važnim trenutcima.

Zanimljivo da je u ponedjeljak u više navrata od Laktaša do Beograda letio novi helikopter Vlade Republike Srpske, tip „Leonardo A199“ registarskih oznaka „E7PCI“, a vrlo je vjerovatno da je helikopter išao po patrijarha i vraćao ga u Beograd.

Bilo bi dobro da Helikopterski servis Republike Srpske, ili Kabinet patrijarha Porfirija, odgovori na pitanje da li se patrijarh srpski vozikao na Đurđevdan u više navrata vladinim helikopterom, kako mu je bilo kod Dodika na slavi i zašto su tajkuni, kriminalci i korumpirani političari njegovo omiljeno i često društvo? Istovremeno rijetki su odlasci na mnogostradalno Kosovo i Metohiju, iako narod vapi za pomoći i zaštitom, ali Porfirije očito ima preča posla nego da razgovara sa Srbima na Kosovu, digne glas, ukaže na nepravdu, narušenu bezbjednost, težak položaj …

Samo u poslednjih mjesec dana patrijarh srpski Porfirije u više navrata se sastao sa Dodikom, davao mu podršku i tako više nego otvoreno učestvovao u njegovoj političkoj kampanji. Sa druge strane sastanci sa vjernicima i „običnim“ narodom veoma su rijetki i unaprijed režirani, kako bi se objavila neka fotografija na Porfirijevom instagram nalogu, a patrijarh se potpuno odrodio od naroda. Ovakvim nedopustivim ponašanjem patrijarh dijeli vjernike, ruši ugled Crkve u narodu, i krajnje je vrijeme da se reaguje, jer će političari zbog svojih interesa i kampanje, stalnim slikanjem i druženjem sa patrijarhom i vladikama, potpuno urušiti ugled Crkve.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter