Panda Waze je najdruštveniji gradski automobil ikad

Panda Waze je najdruštveniji gradski automobil ikad

Panda Waze je prvi gradski automobil koji je ponio ime Waze. Ovaj model integriše Waze aplikaciju za navigaciju, a u isto vrijeme je i model Panda koji je najviše prilagođen društvenim medijima.

Waze je mnogo više od samo navigacije: ona izbjegava gužve u saobraćaju, vodi vas do auto-servisa, a čak vas i podsjeća gdje ste parkirali. Sa duhom krosovera spolja i društvenom, visokotehnološkom dušom iznutra.

Razvijena u kompaniji Mopar®, integracija aplikacija Waze i Panda Uconnect omogućava vozačima da izbjegnu gužve u saobraćaju i pronađu najbolju putanju uz pomoć savjeta iz zajednice koji se dijele u realnom vremenu i uz momentalno prilagođavanje planirane putanje kretanja, uz još mnoštvo drugih funkcija.

Panda Waze će postepeno stizati u sve FIAT prodajne salone širom Evrope sa cijenama koje će varirati od tržišta do tržišta. FIAT Panda je najprodavaniji gradski auto u Evropi već 14 godina za redom.

Novi model Panda Waze predstavlja veliki korak naprijed u oblasti informativno-zabavnih sistema sa integracijom dvije jedinstvene aplikacije za pametne telefone.

Sada, sve što vozači moraju da urade jeste da postave svoje pametne telefone u držače koji se nalaze na komandnoj tabli i krenu na put, povezani i bezbjedni u svakom trenutku.

Waze je aplikacija za navigaciju koja omogućava vozačima da izbjegnu zastoje u saobraćaju u toku svakodnevne vožnje, kao i u drugim situacijama.

Ova aplikacija je uvjek u stanju da preporuči najbržu putanju na osnovu podataka koje u realnom vremenu dostavlja preko 100 miliona ljudi.

Navigacija Waze je integrisana u aplikaciju Panda Uconnect – na Android i iOS platformama – što omogućava telefonu vozača da služi kao dio automobila koji kroz direktnu interakciju sa ekranom uređaja pristupa svim informativno-zabavnim funkcijama, upravlja pozivima i porukama, i provjerava svoj dnevnik ili vremensku prognozu u realnom vremenu.

Aplikacija Panda Uconnect komunicira sa informativno-zabavnim sistemom u automobilu koji obuhvata tehnologiju Bluetooth 2.1, prenos zvuka i funkciju glasovnog prepoznavanja, i obavlja čitanje podataka preko USB-a i MP3 formata.

Integrisanost modela Panda Waze omogućava paralelno korišćenje aplikacija: uz aplikaciju Panda Uconnect na pametnom telefonu, navigacioni sistem Waze pojavljuje se u kvadratiću na ekranu, sa uputstvima za putanju i procjenom vremena koje je preostalo do odredišta. Zasigurno, moguća je i obrnuta situacija, pri čemu se aplikacija Waze pojavljuje u prvom planu, a Panda Uconnect kao ikonica na ekranu.

Štaviše, ukoliko je gorivo na izmaku, ili se otkrije nizak pritisak u gumama, alarm se pojavljuje na ekranu pametnog telefona nakon čega korisnik dobija mogućnost da izabere jednu od benzinskih stanica sa najboljim cijenama ili izabere neku od najbližnih radionica koje nudi aplikacija Waze; oni jednostavno izaberu svoje odredište, a navigacija će preporučiti najbolju putanju kojom se stiže tamo.

Pored toga, zahvaljujući novoj aplikaciji Panda Uconnect, fotografije i video zapisi načinjeni u novom modelu Panda Waze biće sačuvani u galeriji vozačevog pametnog telefona, spremni da se podijele sa prijateljima: još jedan originalan način za doživljaj putovanja bilo koje dužine, uz zasigurno dobijanje inovativnih usluga i pametan, društven navigacioni system.

Kao posljednje, ali ne najmanje važno, aplikacija Panda Uconnect takođe sadrži uslugu Find myCar koja pomaže vozačima da se sjete gdje su parkirali kao i uslugu My Car, za provjeravanje parametara automobila, poput zakazanih servisa i traženje savjeta u korisničkom uputstvu, kao i za direktne pozive Korisničkoj službi kompanije FIAT ili službi za pomoć na putu. Naposletku, kada se aktivira funkcija Object Reminder, ona podsjeća vozača da ne ostavlja svoje stvari u automobilu kad izađe.


Izvor: Autoblog.rs