Pakao koji je živjela čitavu deceniju: Hranitelj seksualno zlostavljao štićenicu od njene 10. godine


Pakao koji je živjela čitavu deceniju: Hranitelj seksualno zlostavljao štićenicu od njene 10. godine

Rezultati vještačenja djevojčice iz Šida, koja je prijavila da ju je hranitelj M.M. (60) iz Šida 10 godina seksualno zlostavljao, pokazali su da je sposobna da vjerno opiše događaje, kao i da je evidentno da je seksualno zlostavljanje trajalo od njenog najranijeg detinjstva, saznaje Blic.

Ovo vještačenje dio je istrage koje je šidsko tužilaštvo pokrenulo protiv M.M, kojeg je djevojčica prijavila da ju je seksualno zlostavljao deset godina, sve do prošle godine, kada je postala punoletna i odlučila da ga prijavi.

Centar za socijalni rad u Šidu je djevojčicu u ovu hraniteljsku porodicu smjestio kada je imala šest godina, a M.M. je počeo da je seksualno uznemirava od njene 10, 11. godine.

Kada je napunila 18 godina, u decembru prošle godine, krišom je otišla kod drugarice, nakon čega je otišla u policiju i prijavila hranitelja.

Kako Blic saznaje, razgovor sa djevojčicom i vještačenje obavili su psiholog i psihijatar.

– Oni su utvrdili da je djevojčica, s obzirom na njen uzrast i psihički status, sposobna da vjerno opiše događaje i nije sklona dopunjavanju praznina u sjećanju izmišljenim detaljima. Takođe, kroz razgovor sa njoj bilo je evidentno da je seksualno zlostavljanje trajalo od njenog najranijeg djetinjstva. Djevojčici nije bilo prijatno da priča o hranitelju i o seksualnom zlostavljanju – kaže izvor.

Da govore pred tužiocem pozvani su i žena i sin uhapšenog M.M, kako bi se utvrdilo da li su oni bili svjesni užasa koji je djevojčici priređivao pedofil. Kako je ranije rekao naš izvor, u prizemlju kuće su živjeli M.M. i njegova žena sa djevojčicom, a na spratu sin sa svojom porodicom.

Devojčica preživljavala pakao svaki dan

Prema saznanjima, oni su navodno rekli da nisu ništa primjetili. Ljetos je, kako je Blic tada pisao, u okviru istrage saslušana žena koja je bila jedna od rijetkih kojoj se oštećena povjerila o desetogodišnjem zlostavljanju. Prema onome što je svjedokinja rekla tužiocu, može se zaključiti da je djevojčica preživjela pakao.

– Svjedokinja se inače bavi humanitarnim radom u Šidu, konkretno pomaganjem žrtvama zlostavljanja ove vrste. Oštećena joj se obratila kada je definitivno odlučila da više ne želi da trpi zlostavljanje. Između ostalog, rekla joj je i da ju je staratelj od najranijeg djetinjstva tjerao da ga dodiruje po polnom organu. “Sve dobre djevojčice to rade”, govorio joj je, a kao “nagradu” nakon zlostavljanja uvijek joj je kupovao igračku – rekao je tada izvor iz istrage.
S godinama, kako je djevojčica postajala svjesna užasa u kom živi, “podmićivanje” igračkama zamijenjeno je otvorenim prijetnjama.

– Govorio joj je da nikada ne smije nikome da kaže šta se dešava između njihova četiri zida – dodaje naš izvor.

Prethodno su, krajem aprila, prema saznanjima našeg lista, iskaze u tužilaštvu dale i drugarice zlostavljane djevojčice (kojima se žrtva takođe povjerila), koje su u potpunosti potvrdile njen iskaz.

Djevojčica je, nakon što je prijavila hranitelja, u tužilaštvu hronološki ispričala šta je godinama proživljavala.

– Ona je ispričala da je M.M. koristio svaki trenutak kada su on i djevojčica bili sami u kući da se svlači pred njom, da svlači nju, da je dodiruje polnim organom po tijelu, da gura svoj jezik ili polni organ u njena usta. Dva puta je pokušao da prodre u nju, što nije uspio, jer mu je ona govorila “nemoj, nemoj, stani, boli”. Pred njom bi vadio svoj polni organ dva-tri puta nedjeljno. Poslije iživljavanja uvijek govorio: “Nemoj nikome da pričaš, to je naša tajna” – rekao je izvor.

Podsjećanja radi, istraga protiv M.M. je počela ispočetka, nakon što je sud odbio nagodbu koju je sa pedofilom sklopilo tužilaštvo za nedozvljene polne radnje, a u kojoj je okrivljeni priznao krivicu u zamenu za skandaloznu kaznu: godinu dana kućnog zatvora sa nanogicom.

Čekamo kvalifikaciju djela i optužnicu

Pravnu pomoć i zastupanje pred organima istrage djevojčici pruža advokatski tim Fondacije “Tijana Jurić”.

Advokatica Maja Atansković za Blic kaže da se i dalje čeka kako će ovo krivično djelo biti zvanično kvalifikovano – da li kao nedozvoljene polne radnje ili kao obljuba ili sa njom izjednačen čin sa djetetom i dodaje da čeka da se podnese optužni prijedlog. Ukoliko se na osnovu prikupljenih dokaza M.M. na teret bude stavila obljuba sa djetetom, prijeti mu od pet do 12 godina zatvora.

Foto naslovna: Profimedia
Izvor: blic.rs/srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks