Ozren Perduv: Sudi se nama, umjesto Davidovim ubicama - Mi idemo dalje, nema predaje (Video)

Ozren Perduv: Sudi se nama, umjesto Davidovim ubicama - Mi idemo dalje, nema predaje (Video)

Ozren Perduv iz Pravde za Davida za BUKU priča o tome kroz šta sve prolaze članovi grupe, koliko su puta dosad bili na sudu zbog uzvika Pravda, te zašto su odlučili da uđu u političku borbu?

Juče se u Banjaluci održalo suđenje Davoru Dragičeviću, ocu ubijenog Davida Dragičevića, po osnovu tuižbe za naknadu štete u iznosu od  8.000 KM ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču, nekadašnjem načelniku Uprave za organizovani kriminal MUP-a RS Darku Iliću i nekadašnjem direktoru MUP-a RS Darku Ćulumu zbog klevete.

Lukač, Ilić i Ćulum tužili su Davora Dragičevića, oca stradalog 21-godišnjeg mladića Davida čiji slučaj nikada nije riješen, "radi pretrpljenih duševnih bolova nastalih usljed povreda ugleda i časti zbog klevete iznijete u javnosti".

Podsjetimo, Dragičević je u više navrata optužio njih trojicu da zataškavaju ubistvo njegovog sina Davida. David je nestao 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas 24. marta. 

"Prikupio sam sve dokaze koji govore o cijelom slučaju ubistva Davida Dragičevića. prvo ćemo predložiti izvještaj Anketnog odbora Narodne skupštine...", rekao je Dragan Tolimir, advokat Davora Dragičevića.

Ozren Perduv iz Pokreta Pravde je rekao u studiju BUKE  kako je ova prijava podnesena u maju 2018. godine i najviše što para uši u besmislu ove tužbe je sljedeća rečenica: "Lukač, Ilić i Ćulum su porodični,ljudi, visokih moralnih kvaliteta, ugledni građani zajednice koji časno, pošteno i predano obavljaju naviše državne funkcije."

"U ime grupe pitam da li je časno i pošteno ono što su oni uradili prema Davidu Dragičeviću na onoj sramnoj pres konferenciji na početku", rekao je Perduv na početku intervjua za BUKU.

Ostatak poslušajte u nastavku na linku: https://6yka.com/novosti/ozren-perduv-za-buka-podcast-sudi-se-nama-umjesto-davidovim-ubicama-mi-idemo-dalje-nema-predaje


Izvor: Buka