Ovo su dokumenti - Šta još teba da se počnu hapsiti ubice i saučesnici u ubistvu moga sina?

Ovo su dokumenti - Šta još teba da se počnu hapsiti ubice i saučesnici u ubistvu moga sina?

Majka svirepo ubijenog Davida Dragičevića Suzana, ponovo se obratila javnosti objavljujući kratak tekst i fotografije dokumenata kojima potkrepljuje svoju izjavu koju prenosimo u cjelini:

"Na sramnoj press konfer.od 26.3.2018. iznijeli su laži o životu i smrti moga sina Davida. Ta konferencija je pokrenula sve. Njihove laži i njihova nemoć je izazvala otpor u nama. Govorili su da je moj sin narkoman, lopov i samoubica. Karan je falsifikovao i lažno napisao obdukcioni nalaz. Nije mu prvi put. Dokazi postoje.

U  krvi i urinu mog sina  nisu nađeni nikakvi tragovi narkotika, to smo potvrdili iz dva nalaza. Jedan je rađen na forenzičkom institutu u Beču.

Na slikama sa uviđaja se jasno vidi da tijelo moga Davida nije provelo više od 24h u vodi., ne treba tu biti neki stručnjak, vidi se da je tek izdahnuo...

Govorili smo od samog početka kako i kada je ubijen moj David.
Svi su mogli vidjeti i pismo obducenta iz BG Radovana Furtule koji je zajedno sa reobducentom Ivicim Milosavljevićem pregledao mrtvo tijelo moga djeteta i u svom pismu stručno opisao način kako je izvršeno ubistvo. Ništa on novo nije rekao , nego je samo potvrdio ono što smo od početka govorili, i što smo ponavaljali i ponavljamo više od hiljadu dana. 
Kakve su još činjenice i dokazi potrebni  da neko počne hapsiti ubice i saučesnike u ubistvu moga sina??? Istina se zna, dokazi postoje.
Ukazali smo na sve propuste, ukazali smo na saučesnike, a ukazali smo i na ubice mog sina. 
Svi oni i dalje žive i rade u Banja Luci.

OBDUCENT RADOVAN FURTULA POSLAO POTPISANU IZJAVU DAVIDOVIM RODITELJIMA / 26 Novembra, 2020

Na molbu roditelja ubijenog Davida Dragičevića, Suzane Radanović i Davora Dragičevića, beogradski obducent Dr. Radovan Furtula poslao je potpisanu izjavu kojom jasno navodi da je David Dragičević zadavljen, držanjem glave pod vodom. 

Dr Radova Furtula je bio dio tima druge obdukcije koja je rađena  28. marta 2018. godine. Doktor Ivica Milosavljević je praktično samo prepisao nalaz doktora Karana, a jedina razlika je u vremenu smrti, gdje Milosavljević navodi da je smrt nastupila dva do četiri dana prije prve obdukcije. Time je oborena tvrdnja da se David udavio prilikom pada u potok u jutarnjim časovima 18. marta.  Kao i Karan, Milosavljević je tvrdio da su u Davidovom tijelu pronađeni LSD i marihuana. Davidovi roditelji ubrzo šalju njegovu kosu na analizu u Beč, koja pokazuje da on tokom posljednjih šest mjeseci nije koristio narkotike. U kasnijem postupku Tužilaštva, na Forenzičkom institutu u Zagrebu urađena je analiza koja je potvrdila navode Davidovih roditelja – u njegovom organizmu nije bilo droge.

U izjavi koju je potpisao doktor Radovan Furtula navodi “Navodim samo ključne povrede koje imaju svoj značaj u mehanizmu smrti, kao i neke od onih na leđima pokojnika koje predstavljaju tzv. duboke hematome (krvne podlive) u međurebarnim mišićima, nastale dejstvom pasivne sile na zadnju stranu trupa nasuprot agonalnim pokušajima tijela usmjerenih odozdo, koje je očajnički pokušavalo da se uspravi. Ovako bi otprilike mogla da se opiše suština jednog utopljenja i povrede koje se u ovom slučaju iz teoretskog modela zapravo mogu prepisati u praktični sljed događaja.“


Doktor Radovan Furtula ističe kako je ostao sam dužan grupi “Pravda za Davida“ : “Nadam se da sam ovim putem uspio da dovoljno jasnim jezikom dočaram kako svoj stručni, a tako i ljudski stav u vezi sa smrću Davida Dragičevića.”

Foto naslovna: oslobodjenje.ba
Izvor: pravdazadavida.info/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter