Ovo sigurno ne rade odgovorni i ozbiljni ljudi

Ovo sigurno ne rade odgovorni i ozbiljni ljudi

Da živimo u bezakonju i pravnom haosu najbolje pokazuje i objava na društvenim mrežama Stevandićeve stranke Ujedinjena Srpska, gdje su se aktivisti te stranke pohvalili da su samoincijativno dezinfekovali stambeni prostor u banjalučkom naselju Lazarevo.

Istu akciju najavljuju i narednih dana i u drugim dijelovima grada i to, kako obrazlažu na poziv građana, te da će se truditi da svima izađu u susret, jer su, kako za sebe kažu, odgovorni ljudi.

Takođe, ostavljaju stanarima obavještenje, nakon što završe nelegalno prskanje hemikalijama prostor unutar zgrade, da su izvršili dezinfekciju hlorom ili sanosilom.

U svakoj zemlji ovo bi bilo strogo sankcionisano, posebno rukovanje neovlaštenih osoba sa hemikalijama.

Prema Pravilniku, kako navodi portal BLMojgrad, o načinu obavljanja dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, član 3 kaže:

Ovlašćeni izvođač poslova DDD je zdravstvena ustanova ili drugo pravno lice koje ima rješenje ministra zdravlja i socijalne zaštite (u daljem tekstu: ministar) o ispunjavanju propisanih uslova za obavljanje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, u skladu sa Zakonom.

Ostaje da se vidi da li će nadležni reagovati i zaustaviti nezakonite aktivnosti aktivista Stevandićeve stranke Ujedinjena Srpska.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks