Ovo je trenutak hapšenja učenika osumnjičenog za pucnjavu u osnovnoj školi u Lukavcu (Video)


Ovo je trenutak hapšenja učenika osumnjičenog za pucnjavu u osnovnoj školi u Lukavcu (Video)

U Osnovnoj školi “Lukavac Grad” u srijedu u jutarnjim satima došlo je do upotrebe vatrenog oružja prilikom čega je jedna osoba zadobila prostjelne rane i nalazi se u životnoj opasnosti.

Jedan od bivših učenika koji je zbog neprimjerenog vladanja bio premješten u drugu školu ispalio je više hitaca iz vatrenog oružja u uposlenika škole, u predjelu vrata, i njemu se ljekari bore za život.

Policija je uhapsila osumnjičenog.

Objavljen je snimak privođenja maloljetnika.

“Uprava policije MUP TK-a u ovom momentu može potvrditi da je Operativnom centru UP MUP TK-a oko 9:00 sati prijavljeno da se dogodila pucnjava u JU OŠ Lukavac Grad, da ima povrijeđenih lica, te da su na licu mjesta SHMP Doma zdravlja Lukavac i policijski službenici PU Lukavac. Drugim infomacijama trenutno ne raspolažemo. Povrijeđeni su prevezeni na JZU UKC Tuzla”, saopšteno je iz MUP-a TK.

 

Foto naslovna: Screenshot
Video: CRNA Hronika
Izvor: povjerljivo.com

N1 saznaje nove detalje: Napadač na psihijatriji, imao i pomagača u planiranju?

Foto: Denis Hisari/N1

Nakon napada na profesora engleskog jezika u školi u Lukavcu od strane učenika te škole saznajemo nove detalje o tragičnom događaju.

Naši reporteri dobili su nezvanične informacije da je dječak koji je izvršio napad u kojem je teško ranio svog nastavnika pištolj iz kojeg je pucao uzeo od svoga djeda.

Krimininalistička obrada je još u toku, a prema novim informacijama koje su takođe nezvanične još jedan učenik je učestvovao u samom planiranju napada. Nezvanično riječ je o prijatelju napadača koji je također bio problematičan tokom školovanja. Oni su zajedno, kao čin osvete zbog izbacivanja iz škole planirali pucnjavu.

Maloljetni napadač upućen je na Kliniku za psihijatriju.

Ranjeni nastavnik još je životno ugrožen ali mu je stanje stabilnije saopšteno je ranije iz UKC Tuzla.

Izvor: n1info.ba

Direktor UKC Tuzla o borbi za život ranjenog nastavnika: Stabilno je ali…

Foto: Denis Hisari/N1/Igor Hudić

Medicinski direktor UKC Tuzla doc. dr. Igor Hudić je u izjavi za medije kazao da je pacijent koji je danas hospitalizovan nakon pucnjave u osnovnoj školi u Lukavcu trenutno stabilno, ali i dalje životno ugrožen.

“Negdje iza devet sati u našu ustanovu je dovezen 38-godišnji muškarac sa povredama vrata od vatrenog oružja. Pacijent je po prijemu reanimiran. Obavljene su dijagnostičke procedure prije ulaska u operacionu salu i podvrgavanja hitnom operativnom zahvatu koji je obavljen na Klinici Uha, grla, nosa i hirurgiju vrata i glave. U operativnom timu su učestvovale kolege sa Klinike za ortopediju i traumatologiju“, kazao je Hudić.

Dodaje da je tokom same operacije pacijent još jednom reanimiran.

“U toku samog zahvata je uspješno proveden reanimacioni postupak pacijenta. Zahvat je obavljen uspješno. Oko 12:30 je završen operativni zahvat, u toku samog zahvata je proveden reanimacioni postupak pacijenta. Pacijent je poslije prebačen na jedinicu Intenzivnog liječenja, na Kliniku za anesteziju i traumatologiju“.

“Pacijent je stabilan, ali i dalje životno ugrožen“, poručio je Hudić.

Izvor: n1info.ba

Tužilaštvo TK: Osumnjičeni nema punih 14 godina, dva tužioca uključena u istragu

Foto: Denis Hisari/N1/Nedim Osmanović

"Pomoćnik direktora i nastavnik Engleskog jezika u Osnovnoj školi Lukavac grad Nedim Osmanović je jutros teško ranjen hicem iz pištolja u prostorijama ove škole. On je sa teškom i po život opasnom ustrelnom povredom u predjelu vrata hospitaliziran u UKC-u Tuzla i u toku je operativni zahvat", saopšteno je iz Tužilaštva TK nakon jutrošnje pucnjave.

“Osumnjičena osoba je dijete koje još nema punih 14 godina (rođen je krajem juna 2009. godine). Dijete je zadržano u Policijskoj upravi Lukavac. Nakon što je ispalio više hitaca prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelio, odbacio je pištolj koji je pronađen bit će predmet vještačenja”, dodaju iz Tužilaštva TK.

Uviđaj na terenu obavljaju dežurni tužilac u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Lukavac.

Poučili su da su u istragu uključena dva tužioca.

“U istragu su uključena dva tužioca. Dežurni tužilac obavlja uviđajne radnje i obavlja nadzor nad istragom, te tužilac za maloljetnike koji je uključen u poduzimanje daljih mjera i radnji u odnosu na dijete. Odmah je uključen Centar za socijalni rad, a u toku su kontakti sa određenim medicinskim i drugim nadležnim institucijama u vezi sa postupanjem sa djetetom u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku”.

“Poduzimaju se potrebne istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj”, zaključuju iz Tužilaštva TK.

Izvor: n1info.ba

Otac povrijeđenog nastavnika iz Lukavca za N1 o stanju svog sina

Foto: N1/Ismet Osmanović

U osnovnoj školi u Lukavcu jutros oko 9 sati je došlo do pucnjave. Kako je od ranije poznato četrnaestogodišnjak je upucao uposlenika škole, a koji je potom hospitaliziran na UKC Tuzla.

Naime, kako nam je rečeno riječ je o Nedimu Osmanoviću, sinu Ismeta Osmanovića. Ismet Osmanović je nekadašnji poslanika SDA u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

Ekskluzivno za N1 Ismet Osmanović je potvrdio da je riječ o njegovom sinu.

“Istina radi se o mom sinu. On je bio profesor engleskog jezika i pomoćnik direktora”, kazao nam je Osmanović.

Na naše pitanje u kakvom je trenutno stanju Nedim, Osmanović nam je kazao:

“Operacija još uvijek traje. Doktori su mi rekli da je u stabilnom stanju”, kazao je Osmanović za N1.

Izvor: n1info.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter