Ovo je premijer Crne Gore poručio mitropolitu Amfilohiju

Ovo je premijer Crne Gore poručio mitropolitu Amfilohiju

Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju da "ne podstiče nezadovoljstvo i nerede", dodajući da je to posljednja opomena u tom smislu.

"Pozivam sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori da se vrate u crkve i hramove, da pozovu vjernike da služe i da borave u hramovima, da ih ne pozivaju na pružanje otpora vlastima u odnosu na Zakon o slobodi vjeroispovijesti jer iz crkava, hramova i njihovih liturgija izlazi se na ulice projektuju se neredi, napadi na policijske službenike, građane i imovinu", naveo je Marković.

On je dodao da je poziv za dijalog otvoren.

Marković je rekao novinarima da Crna Gora i njene institucije "neće dozvoliti izazivanje nereda, napade na državne službenike, policiju i ugrožavanje državne imovine i ograničavanja prava drugih".

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović poručio je da će Uprava policije učiniti sve što je potrebno da zaštiti građane i da neće dozvoliti narušavanje bezbjednosti u državi.
 
On je dodao da "prolivena krv policijskih službenika neće ostati nekažnjena".

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je Veljović istakao da su očigledni pokušaji sa strane da se radikalizuju bezbjednosne prilike u Crnoj Gori.

Usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti naišlo je na otpor vjernika SPC u Crnoj Gori i zbog toga su organizovani protesti.

Izvor: Srna/rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks