Ovo je čuvena narodna priča -Milutinu po polutinu- -Igokea- traži pomoć Srpske da otplati porez


Ovo je čuvena narodna priča -Milutinu po polutinu- -Igokea- traži pomoć Srpske da otplati porez

Košarkaški klub „Igokea“ iz Aleksandrovca traži pomoć Srpske jer nemaju novca da plate dug za poreske obaveze u iznosu od 1,1, milion maraka.

Oni su juče od Vlade zatražili da im prolongira otplatu ovog duga, a Vlada je, kako saznajemo i usvojila ovu informaciju, što znači da će izaći u susret „Igokei“.

Podsjetimo da je generalni menadžer KK „Igokea“, Igor Dodik sin predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

„Igokea“ se trenutno nalazi na listi najvećih dužinka Poreske uprave RS za poreske obaveze.

Važno je napomenuti da će ovaj klub ukoliko potpiše reprogram za plaćanje poreskih obaveza biti automatski obrisan sa liste najvećih dužnika.

Interesantno je da ovaj klub već nekoliko godina prima novac od raspodjele sredstava od igara na sreću, takođe, stizale su im i donacije od javnih preduzeća, a bili su i u programima sufinansiranja aktivnosti sportskih organizacija u Republici Srpskoj.

Ipak, sve to, kao ni brojni sponzori nisu bili dovoljni da  „Igokea“ skupi novac za poreske obaveze.

„Igokea“ je nedavno kroz donacije „Autoputeva“ Republike Srpske dobila 10.000 KM za renoviranje svlačionica i mokrih čvorova.

Ako govorimo o njihovim finansijama u proteklim godinama „Igokea“ je pretprošle godine ostvarila prihod od čak 2,7 miliona KM, ali su bili u gubitku 769.262 marke.

Pored KK „Igokea“ prolongiranje otplate poreskih obaveza zatražili su i KK „Bratunac“ iz Bratunca kao i KK „Radnik BNB“ iz Bijeljine.

Piše: Bojana Ninković
Foto naslovna: Capital
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter