Ovih nema ni za kombi: Tuga, bruka i sav politički jad Republike Srpske (Foto)

Ovih nema ni za kombi: Tuga, bruka i sav politički jad Republike Srpske (Foto)

Na šta spade kuća Petrovića, kaže stara narodna poslovica. Da je Republika Srpska pala na najniže i potonje grane pokazuje i tužna slika na kojoj Dodik i Željka Cvijanović potpisuju nekakav „Sporazum“ sa fiktivnom strankom na papiru, nekakvim „PDP-om 1999“, propalog udbaškog projekta Slavka Gligorića iz epicentra zla, okupiranog Doboja. Kakvo poniženje za nekad ugledne i važne funkcije predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH, da se fotografišu sa marginalcima koji ne mogu dobaciti do par stotina glasova!?

Pored nekog marginalca, advokata iz Doboja i poslušnika Obrena Petrovića, koji je ranije bio na zadatku službe kao predsjednik Gradskog odbora PDP-a u Doboju, predsjednica Srpske i član Predsjedništva BiH ponosno se slikaju sa grobarom Željeznica Srpske i otpadnikom iz DNS-a Slavkom Gligorićem, uhljebom koji mjesecima kruži oko Dodika i vlasti kao mačka oko sira, traži neko namještenje i funkciju nakon što je smijenjen sa funkcije direktora Željeznica Srpske i Nešić ga isključio iz DNS-a.

Gligorić je, kao i mnogi, nakon decenija na funkcijama, postao ovisnik od vlasti, fotelje i funkcije jer nije lako poslije nekoliko decenija iskliznuti iz fotelje i izgubiti brojne privilegije. Ovo je samo jedan u nizu primjera koji pokazuju zašto je neophodno osloboditi institucije iz ruku neodgovornih, korumpiranih i bahatih, koji misle da na silu, papcima i političkom korupcijom vječno mogu ostati na vlasti.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter