Ova fenomenalna -dvojka- košta kao potpuno nova -sedmica- (Video)


Ova fenomenalna -dvojka- košta kao potpuno nova -sedmica- (Video)

Ne treba mnogo trošiti riječi da bi se došlo do zaključka da je Volkswagenov Golf bio i ostao jedan od najpopularnijih automobila na prostorima bivše Jugoslavije, gdje ima duboko ukorjenjen kultni status.

Prve dvije generacije tog automobila proizvođene su u fabrici TAS, u Vogošći kraj Sarajeva, u periodu od 1976. do 1992. godine. Brojni Golfovi i danas krstare ulicama eks-ju gradova, od kojih dobar broj pripada drugoj generaciji proizvedenoj u TAS-u.

A da je kultni lik iz serije "Državni posao" Dragan Torbica možda i u pravu kada se pita "Koje je auto bolje od Golfa 'dvojke'?" govori i jedan zanimljiv oglas.

Naime, holandska komapnija E&R Classics, koja se bavi restauracijom i prodajom prodajom starijih i novijih klasničnih automobila (oldtajmera i jangtajmera), prije nekog vremena je oglasila prodaju jedne fenomenalno očuvane "dvojke" GTI proizvedene 1988. godine. Ovog 32-ogodišnjaka u odličnoj formi pokreće motor od 1,8 litara sa 137 konjskih snaga, koji je 2017. godine imao "generalku". Tada je i cijeli automobil, u mjeru u kojoj je to bilo potrebno, restauriran, i doveden u perfektno stanje.

Ovaj Golf je od tada prešao još oko 500 kilometara, dok nije dovezen u salon. Ono što je, kod njega i najzanimljivije svakako je cijena. A ona za ovaj GTI iznosi 19.950 evra, što baš i nije jeftino... Ipak, treba imati u vidu da automobili stariji od tri decenije dobijaju status oldtajmera, pa se i njihove cijene formiraju u skladu sa tim.

Poređenja radi, po sličnoj ili nešto malo višoj cijeni prodaje se još uvujek aktuelni modeli Golfa "sedmice" sa nekim od nižih paketa opreme.

VIDEO:

 

Izvor: nezavisne.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks