Otkriveno šta se krije iza nestanka aviona SAD iznad Bermudskog trougla

Otkriveno šta se krije iza nestanka aviona SAD iznad Bermudskog trougla

Iako je u Bermudskom trouglu nestalo oko 1.000 ljudi pod misterioznim okolnostima, stručnjaci i dalje ne znaju da objasne zašto se čudne stvari događaju u tom području od 500.000 kilometara kvadratnih, između Floride, Portorika i Bermuda.

Ipak, naučnik Šejn Saterli, sa Univerziteta Grifit u Australiji, smatra da je došao do određenih odgovora. Kaže da se moraju detaljno proučiti izvještaji o svim nestancima brodova koji se vezuju za to područje.

Primjera radi, jedan od najvećih misterioznih nestanaka dogodio se 1945. godine kada je pet američkih bombardera letjelo iz Fort Loderdejla, na Floridi, ka ostrvu Bimini. 14 članova posade prijavilo je da im više ne rade kompasi. Poručnik Čarls Tejlor je poručio preko radija: "Ulazimo u bijele vode, ništa ne djeluje dobro. Ne znamo gdje smo, voda je zelena, nije bijela".

Tri spasilačka aviona su takođe nestala. "Istraga je utvrdila da je napolju postalo mračno i da se vrijeme promijenilo, a Tejlor je naveo avione na pogrešnu lokaciju. On je i ranije znao da se izgubi tokom letenja. Dvaput su ga spasavali sa Pacifika", navodi Saterli i naglašava da je američka mornarica imala sigurno veoma dobru predstavu o tome šta se dogodilo. "Cijeli incident je zaključen time da se ne zna uzrok nestanka zato što Tejlorova majka nije htjela da se na njega svali sva krivica. Kako nisu željeli da ga okrive za nesreću, mornarica se složila", rekao je naučnik.

Većina tadašnjih pilota koja je nestala u Bermudskom trouglu je bila na obuci, pa se vjeruje da jednostavno nisu bili dovoljni kadri da se izbore sa nezgodnim vremenskim prilikama ili noćnim letovima. Takođe, letjelice kojima su upravljali potonule bi za svega 45 sekundi, navodi Saterli.

Saterli se osvrnuo i na teoretičare zavjera rekavši da broj nestalih brodova i letjelica u Bermudskom trouglu nije uopšte značajno veći nego u drugim dijelovima svijeta.

Izvor: kurir.rs/Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks