Otkriveno koliko novca Džeko navodno traži od Bešiktaša


Otkriveno koliko novca Džeko navodno traži od Bešiktaša

Aktuelni prvak Turske tim Bešiktaša želi Edina Džeku. I to više nije tajna, nakon što je renomirani italijanski novinar Đanluka Di Marcio (Gianluca Di Marzio) objavio kako "Crno-bijeli" po svaku cijenu žele kapitena bh. reprezentacije.

Naš fudbaler ima ugovor sa Romom koji važi još jednu sezonu, međutim "Vučica" ima finansijske poteškoće, a Džekin ugovor vrijedan 7.5 miliona eura godišnje pravi im problem. Teško da će bh. fudbaler moći izvojevati toliko dobar ugovor obzirom da ima 35 godina, ali sigurno neće pristati na svakakvu ponudu koja dođe na njegovu adresu.

Turski mediji su danas objavili informaciju kako Džeko navodno od turskog prvaka traži 4.500.000 eura godišnje. Navodno, i Roma bi mogla tražiti svoj dio kolača, pa bi na ime obeštećenja potraživala barem 4.000.000 eura za trećeg strijelca u historiji kluba.

Inače, najplaćeniji fudbaler Bešiktaša trenutno je hrvatski reprezentativac Domagoj Vida koji na godišnjem nivou zaradi nešto više od tri i pol miliona eura. Više od tri miliona godišnje zarađuju i Dženk Tosun (Cenk) i Adem Ljajić. U pet najplaćenijih fudbalera su još Alžirac Rašid Gezal (Rachid Ghezzal) koji ima ugovor vrijedan 2.236.000 eura godišnje, te Džordžs Kevin-Nkudu (Georges Kevin-Nkoudou) koji zaradi 2.184.000 eura.

Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter