Otac prodao kćerku za 15.000 evra - Sud mu smanjio kaznu - Sa kime sada živi prodata djevojčica?

Otac prodao kćerku za 15.000 evra - Sud mu smanjio kaznu - Sa kime sada živi prodata djevojčica?

Državljaninu Srbije Vasiliju H. u Italiji je smanjena kazna zatvora na koju je bio osuđen jer je svoju, tada trinaestogodišnju, kćerku, prodao za 15.000 evra.

Kako prenosi Firenca tudej, Vasilije H. više nije u klasičnom zatvoru, već je prebačen u kućni zatvor sa elektronskim nadzorom.

- Vasilije H. bio je osuđen na 13 godina robije jer je utvrđeno da je svoju kćerku prodao za ugovoreni brak i za to uzeo 15.000 evra. On se na presudu žalio, a sud je prihvatio žalbu i smanjio mu kaznu na osam godina i osam mjeseci. U presudi je navedeno da je olakšavajuća okolnost to što je on postupao u skladu sa tradicijom etničke grupe kojoj pripada - prenosi portal.

Kako podsjećaju, za priču se saznalo kada je djevojčica igrajući video igricu u razgovoru sa virtuelnim prijateljem ispričala u kakvim uslovima živi.

- Ona je navela da je u Francuskoj u braku sa praktično nepoznatim mladićem, te da ju je prodao rođeni otac - navodi portal.

Djevojčica koju je otac prodao danas ima 22 godine.

- Ona više nije u kontaktu sa ocem, a interesantno je da ne živi u Firenci, već da se odselila i otpočela zajednički život sa dečkom koji joj je pomogao da se oslobodi i prijavio slučaj policiji - navodi portal.

Foto naslovna: Profimedia
Izvor: kurir.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter