Otac osmislio genijalnu foru da mu djeca uvijek odgovore na poruku


Otac osmislio genijalnu foru da mu djeca uvijek odgovore na poruku

Današnja djeca prvo nauče šta je smartfon pa tek onda prohodaju. Sve je veći broj djece koja već u prvom razredu škole imaju android i na njemu provode većinu slobodnog vremena. Bezbjednost na internetu je svakodnevna tema, a svaki roditelj će vam reći da “praćenje” onoga što njihova djeca pretražuju zahtijeva đavolski težak posao… Jedan  otac iz Velike Britanije je nedavno prešao igricu i olakšao roditeljski život.

Nik Herbert je otac 14-godišnjeg klinca koji neće moći da se koristi izgovorima kao što su “nisam čuo telefon, prazna mi je baterija” itd. Nik je osmislio i dizajnirao aplikaciju ReplyASAP (odgovori što prije) tako da djeca nemaju drugog izbora nego da se jave, odnosno uzvrate roditeljima poziv, piše portal Zelena Učionica.

Možda zvuči kao nešto komplikovano, ali stvar je vrlo prosta.

Kako ReplyASAP funkcioniše?

Ova aplikacija zapravo zamrzava telefon djeteta sve dok ne odgovori na poruku koju je dobio od roditelja. Čak i ako je telefon utišan, ona može da upali alarm. Dijete će dakle, morati da odgovori na poruku jer će telefon pištati dok to ne uradi, a neće moći ni da ga koristi za bilo šta drugo. Kad dobije odgovor, roditelj sa svog telefona može da “odmrzne” djetetov telefon tako da ono može da nastavi da ga koristi. A može i ostati zamrznut. Zavisi od toga kako je razgovor protekao.

Pritom, aplikacija obavještava roditelja u trenutku kada je dijete pročitalo poruku.

Prema izvještajima, aplikacija je postigla nevjerovatan uspjeh. Od avgusta 2017, kada je lansiran na Google Play, ReplyASAP je preuzet ukupno 137.000 puta. Međutim, Google Play Store je uklonio aplikaciju uz objašnjenje da se kosi sa njihovom politikom koja ne podrazumijeva špijuniranje ili sumnjivo uhođenje.

Herbert planira da napravi nekoliko malih izmjena, kada će ponovo poslati zahtjev Google Play Store. U slučaju da ga odbiju, postaviće aplikaciju na sajt odakle će ljudi moći da je skinu besplatno.


Izvor: Noizz