-Osveta- Ovo je pravi razlog zašto MUP Srpske brutalno napada na novinara Nikolu Moraču? (Foto)


-Osveta- Ovo je pravi razlog zašto MUP Srpske brutalno napada na novinara Nikolu Moraču? (Foto)

Policijska Namještaljka za Moraču: MUP RS je brutalno napao novinara Moraču zbog pisanja o njihovim neuspjesima u otkrivanju vođa narkodilerske grupe, a ne zbog teksta u kojem je pisao o silovanju.

MUP RS napao je Nikolu Moraču zbog tekstova o narkoticima i neuspjesima MUP RS u hapšenju vođa narkogrupa.

Riječ je o tekstovima: “Glavni narkodileri nisu uhapšeni: Istražioci tragaju za ŠTEKOVIMA KOKAINA I NOVCA” i “Čudni su putevi droge”, a koji se odnose na zaplijenjeni kilogram kokaina nedavno u Banjaluci.

U prvom tekstu, Morača je objavio detalje cijele akcije, a u drugom tekstu teško je kritikovao MUP RS zbog toga što nisu uhapsili organizatore grupe, pa čak ne znaju ni ime i prezime jednog od te dvojice - izvjesnog Ace.

Izvjesni Aco je, kako je Morača, pozivajući se na izvore iz MUP RS naveo, bio je organizator narkogrupe zajedno sa Slobodanom Stankovićem koji je, kako je objavio, van granica BiH.

Inače, cijela ta akcija “Market” je vrlo vrlo sumnjiva, posebno što je u njoj uhapšen, pa odmah i pušten, Aleksandar Lapčević Lapac, kriminalac i hohštapler koji se u PU Banjaluka vodi kao “saradnik”, iako to nikako ne može biti. A pušten je i Boris Grujić, kod kojeg je nađen dio novca od kupovine kokaina. 

MUP RS je samo čekao bilo koji novi tekst Morače kako bi ga priveli i osvetili mu se zbog pisanja o, moram to reći, sumnjivoj akciji pljenidbe kokaina.

Tekst u kojem je Morača pisao o silovanju i ni na koji način nije pomenuo ni eventualnu žrtvu niti eventualnog silovatelja, sem u mjeri u kojoj je to učinilo i OJT Banjaluka, bio je samo povod za osvetu nesposobne i kriminalizovane policije.

Da bi što više ocrnili Moraču išli su tako daleko da su se čak oglašavali i u komentarima na tekstove koje su mediji objavili oko oduzimanja telefona pomenutom novinaru.

Učinio je to, između ostalih, i Željko Novaković, načelnik Opšteg kriminaliteta u PU Banjaluka ispod jednog teksta u Nezavisnim novinama. Ništa to nije neobično da nazovipolicajci, poput Novakovića, pjuju javno, misleći da su nedodirljivi. Osim što pljuju, još i lažu.


Policijski laživi kriminalizovani crv Novaković

“Svu ovu gospodu pametnu koja podržava ovoga nazovi novinara pitam kako bi se osjećali da je o vašem djetetu iznosio onakve gadosti i otkud ste toliko sigurni da mu taj izvor govori istinu i da on piše onako kako mu je taj izvor prenio. Znači može da laže i da izmišlja i da blati i da se uvijek čupa izjavom da mu je to prenio neki izvor. Naprimjer uzme pare da nekoga oblati izmisli priču i ne može mu niko ništa jer uvijek može da kaže da mu je to rekao neki izvor kojeg on zaboga ne može da otkrije. 

Uključite malo mozak pa onda pišite”, slagao je Novaković u svom jadnom crvljivom laživom komentaru oko Morače, ali i razloga zbog kojeg su ga priveli.

Bilo bi Novakoviću mnogo pametnije da je on uključio mozak prije ovog komentara, ali i prije osvete Morači, koji ih je raskrinkao u vezi akcije sa kilogramom kokaina. U kojoj su uhvatili presitne ribe, a ne organizatore i pitanje je na koji način se sve to uopšte odigralo. Ali o tome uskoro opširnije.

Koliko je Novaković jadan svjedoči i činjenica da sam nije smio da ga privede, već je to naredio jednom od podređenih koji je, moram to reći, poodavno zaslužio da se nađe iza rešetaka.

Podmetanja Morači su zaista brutalna i pokazuju na šta su sve spremni iz PU Banjaluka, odnosno iz MUP-a RS.

Spremni su na najgroznije stvari i na najužasnije montaže kako bi se osvetili, prikrili sopstveni nerad i neznanje. 

Sami zamislite šta rade običnom građaninu i šta su sve spremni učiniti kada na ovaj način atakuju na poznatog novinara Moraču. 

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Vrlo kratka poruka uvijek dobro začešljanom ministru Karanu

Ministre, bilo bi dobro da se ne pokušavate dokazati trenirajući strogoću i sijući strah nad novinarima, već bi to trebali činiti nad vašim podređenim, od kojih je značajan dio, iz samog vrha MUP RS, u službi zločinačkih organizacija i, pritom je, koristio Skaj aplikaciju.

Ukoliko, pak, ne možete da primirite vaše bliske saradnike, jer su im, nakon pada Skaja, pali brojni nezakoniti poslovi, onda vam preporučujem - “Kad im već ne možete vratiti Skajeve, nabavite im Hades-e"!!!

(Hades je aktuelna kriptovana aplikacija koju koriste kriminalci, op.aut.)

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter