Osveta banjalučanima žestoka: SNSD kažnjava Banjaluku i stopira radna mjesta

Osveta banjalučanima žestoka: SNSD kažnjava Banjaluku i stopira radna mjesta

"Sramota je, neodgovorno i zaprepašćujuće što SNSD skupštinska većina u Banjaluci zaustavlja ozbiljne investicione projekte i zapošljavanje naših sugrađana", kazao je predsjednik PDP Branislav Borenović, komentarišući odluku skupštinske većine predvođene SNSD-om u Banjaluci, kojom je, kako je rekao gradonačelnik, odbijena investicija vrijedna 60 miliona KM.

Umjesto da su sve republičke i gradske službe na raspolaganju Banjaluci, da značajni projekti budu realizovani što brže i efikasnije, dešava se, kaže Borenović, neviđena opstrukcija od strane skupštinske većine koja je, pod kontrolom SNSD-a i satelitskih stranaka, odbila da u Dnevni red skupštinskog zasjedanja uvrsti odluku o prodaji hale u Poslovnoj zoni „Ramići“, a za potrebe investitora koji se obavezuje na ulaganje od 60 miliona KM i zapošljavanje 300 radnika!

"Uz već nebrojene blokade i opstrukcije, odbijanje izgradnje novog gradskog parka, davanja neiskorištenog poljoprivrednog zemljišta u zakup građanima za poljoprivredu, ovo je dosad naogoljenija demonstracija politike osvete i revanšizma prema Banjaluci i Banjalučanima. U vrijeme zamaha nove ekonomske krize, kada se normalne zemlje bore za svako radno mjesto, skupštinska većina u Banjaluci slijepo sprovodi Dodikove prijetnje iz izborne noći i na ovaj način se sveti cijelom gradu", poručio je Borenović.

Istakao je da danas, kada sve poskupljuje, zaustavljanje novog zapošljavanja i zdravih projekata na skupštinskim komisijama gdje SNSD-ova većina provodi politiku svog šefa kojom kažnjava Banjaluku je za rubriku vjerovali ili ne.

"Ti ljudi kao da ne žive u Banjaluci, kao da im porodice, prijatelji komšije nisu ovdje, pa se maćehinski odnose prema gradu i uništavaju razvojne šanse. Frustrirani, rade na štetu naroda, a morali bi se izdići iznad sujete kada su u pitanju investicije u realni sektor", naveo je Borenović i dodao:

"Podrška našem gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i odbornicima slobodnih narodnih stranaka u nastojanju da u Banjaluku dovede investitore i omogući prijeko potrebna nova radna mjesta u realnom sektoru."

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter