Osam godina od smrti fatalne pjevačice o kojoj se i danas priča

Osam godina od smrti fatalne pjevačice o kojoj se i danas priča

Ksenija Pajčin ubijena je na današnji dan prije osam godina. Fatalnu pjevačicu i igračicu, ubio je njen tadašnji momak, Cetinjanin Filip Kapisoda koji je potom izvršio samoubistvo. Tragedija se odigrala u Nikšićkoj ulici u Beogradu u stanu Pajčinove.

Samo nekoliko časova nakon tragedije, njihova tijela pronašla je pevačicina majka Ljubica Kostić, koja ni osam godina nakon tragedije nije htjela da se obrati javnosti.

Život tridesettrogodišnje pevačice bio je turbulentan. Svoju jedinicu Ljubica rodila je sa svega devetnaest godina. Ksenija je odrastala na Banovom brdu, a raspuste provodila je u Crnoj Gori odakle joj je majka.

Ksenijini roditelji razveli su se kada je imala samo 14 godina. Prema njenim riječima od tog trenutka više ništa nije bilo isto, a odlazak oca Miloša iz porodičnog stana na nju je ostavio veliki gubitak koji je jako teško podnijela.

Upravo zbog tih problema Petu beogradsku gimanziju završava vandredno. Mučan sudski proces koji je trajao godinama, ostavio je dubok trag u pjevačicinom životu i iz korijena uzdrmao njeno naizgled bezbrižno djetinjstvo. Sa majkom se preselila na Voždovac, u dom u kojem će deceniju i po kasnije stradati. Otac Miloš, ugledni beogradski advokat, nakon razvoda vjenčao se sa Suzanom sa kojim je dobio ćerku Miu. Tako pjevačica 1997. godine dobija polusestru sa kojom postaje veoma bliska.

Ksenijin život bio je propraćen budnim okom javnosti, a sve je počelo kada se pojavila 1994. godine u spotu Dragane Mirković, “Opojni su zumbuli”, gdje pjeva prateće vokale i igra u spotu.

Nekoliko godina kasnije, snima svoj prvi album koji izdaje za PGP RTS, “Dačo, volim te” kao članica dens sastava Duck.

“Prvi novac koji sam zaradila potrošila sam na garderobu, bila sam opterećena time. Te 1991. godine to je bilo “vau” imati dobru garderobu. Bilo je moderno da moraju sve marke da se vide na tebi. Sve mi je to smiješno, prosto se ne nalazim u toj priči. Ali nekako jadna guram, moram da kažem jadna. Meni je to sve u suštini bljak”, rekla je pjevačica.

Tih godina počele su brojne spekulacije o njenom ljubavnim životu, pa su je tako povezivali sa svim muškarcima u čijem se društvu našla, ali na pitanje o emotivnom statusu, isticala je da voli Zvezdana Slavnića, sina košarkaške legende Moke Slavnića koji je bio njena najveća ljubav. Prvi put je u javnosti tada izgovorila da je doživjela da joj prislone pištolj na sljepoočnicu, ali nije precizirala o kome se radi.

Nakon prvog velikog hita, snimila je pesmu “Sviđa mi se on”, za koju se po gradskim krugovima tada pričalo da je posvećena fudbaleru Predragu Peđi Mijatoviću, a ona je ove tračeve podgrijala vrelim spotom, u kojem se u nekoliko kadrova s jedne utakmice pojavio upravo slavni crnogorski fudbaler.

Mediji su spekulisali da je pored sebe uvijek imala opasne muškarce, a ona to nikada nije potvrdila. Voljeli su je svi, a ona je tvrdila da muškarcima najviše smeta to što ima stav.

“Što sam samo svoja, to im najviše smeta. Mislim da bilo kojem mušakrcu ili osobi to smeta, u bilo kom odnosu. I treba da nađeš prave prijatelje koji te podržavaju. Jako patim i užašno sam emotivan lik. Sve me rastuži. Užasno sam emotivna, lupanje srca. Za mene su sve žene lijepe, ali ponekad to treba da znaju da zloupotrijebe. Ustvari one to najbolje mogu da zloupotrijebe”, izjavila je u jednoj emisiji.

Ksenija je bila humana, te se tako 1998. godine fotografisala za jedan kalendar, a novac od prodaje išao je za obnovu Jugoslovneskog dramskog pozorišta. Imala je plesnu školu i održavala blizak odnos sa svim njenim članicama. Oprobala se i kao model te je živjela u italijanskom centru mode, Milanu.

U trenucima dok počinje bombardovanje u Srbiji, pakuje kofere i odlazi kod porodičnog prijatelja, košarkaškog menadžer Vasilisa. Dobija posao u najpoznatijim klubovima Atine i postaje najomiljenija plesačica.

“Pobjegla sam u Atinu da bih bila niko. To mi je prosto prijalo, nisam mogla da se nosim sa svim što me stiglo. Od 1998. godine do 2000. godine nisam mogla to da izdržim, iako sam se pitala da li je ovo put koji želim? Tako da mi je bilo potrebna Grčka da budem normalna djevojka, koja živi sa dvije cimerke i normalno funckioniše. Godinu dana sam živjela bukvalno da niko nije znao da sam otišla. Pobjegla sam i nisam željela ništa da čujem ni vidim. Rijetko sam odgovarala na telefonske pozive. U tom momentu sam doživjela krizni momenat koji obično svi doživljavaju mnogo kasnije, ali to je prosto normlano”, rekla je po povratku iz izgnanstva, a prvi posao u tada bombardovanom Beogradu bio joj je kao pomoćni voditelj Milovana Ilića Minimaksa u njegovoj “Minimaksoviziji”.

Po povratku, na lijevoj nozi istetovrala je pticu feniks i često u javnosti pričala kako je zapravo on njen simbol besmrtnosti. Početkom 2000. godine za nju počinje novo poglavlje života, ali i zabrana na televiziji.

Nakon toga navodno započinje vezu sa uspješnim reprezentativcem Ivicom Dragutinovićem koji je u to vrijeme tek započeo karijeru u Španiji. Niko od njih dvoje nije želio da potvrdi vezu, a tada su mnogi govorili da je to zbog Seline, nevjenčane supruge Dragutinovića.

Potom je uslijedila veza sa Acom Lukasom, koju je 2006. godine Ksenija dematnovala, ali je Lukas prije godinu dana potvrdio da je bio u emotivnoj vezi sa pjevačicom. Ljubav je trajala svega nekoliko mjeseci.

Među prvima je priznala da je u 2003. godine hiruškim putem povećala grudi i usne, a kao opravdanje za ovakav postupak tvrdila je to što su svi od nje očekivali da bude savršena, što je i sama željela. Od samog starta na sceni tvrdila je da pati u ljubavi, ali da muškarci nikako ne mogu da podnesu mističnost njenog lika, te su to znali da budu glavni razlozi prekida romansi. Oduvijek je bila veliki protivnik braka, jer je on za nju predstavljao samo obično “slovo na papiru”.

“Ne podnosim lažne priče o braku, naročito otkako sam prešla tridesetu. Smatram da bi bračni partneri trebalo da budu iskreni jedno prema drugom, ali prije svega moraju da budu prijatelji. Očevidac sam negativnog bračnog recepta jer su se moji roditelji razveli kada sam imala četrnaest godina. To mi kao djevojčici u pubertetu ni najmanje nije prijalo iako su mi mama i tata govorili kako me mnogo vole i da ja nisam kriva za njihov razlaz. Ipak, taj period ostavio je veliki trag u mojoj duši. Zvuči sebično, ali jedinci zaista teže preživljavaju takve situacije jer nemamo nikoga s kim bismo plakali, što je i najgore. Posebno mučno bilo je tokom sudskog procesa koji je trajao godinama i taj osjećaj bih uporedila sa postepenim lomljenjem srca kada bilo koga od nas napusti neko veoma blizak. Sve to u meni ostavilo je gorak ukus i neizbrisiv trag. Pitala sam se da li sam ja negdje pogriješila pa mama i tata dalje nisu mogli zajedno”, iskrena je bila pjevačica koja nije bila spremna za majčinstvo.

Veza sa Kapisodom bila je burna i medijski ispraćena do detalja. Oboje su osjećali potrebu da neprekidno budu zajedno, ali je Kseniji postepeno počeo da smeta život na relaciji između Cetinja i Beograda. Kada su bili zajedno, sve je bilo u najboljem redu. Razdvojenost je izazivala tugu, nervozu i, sve češće – ljubomoru.

Prema svjedočenjima prijateljima međusobno su često govorili: “Želim da samo u mene gledaš”. U slučaju da bude suprotno, dolazilo bi do svađe. Nakon velikog sukoba u februaru 2009. godine, raskinuli su. Lijepi maneken je u martu, ipak, prihvatio učešće u popularnom šou programu “Veliki brat”.

Poslije raskida sa Filipom u martu 2009, dok je Filip, navodno, bio u vezi sa izvjesnom Evom Gonzales iz Milana, Ksenija je pričala da „još čeka svoju pravu ljubav sa kojom će se ostvariti kao majka“.

“Ima li išta lepše od toga postati roditelj?! Za tu priču je potrebno dvoje i pošto nemam namjeru da se udajem više puta i znam da bih teško podnijela razvod, svađe i te mučne situacije, onda se i ne zalijećem. Dijete je svetinja i njime želim da se bavim. Radujem se tom danu”, izjavila je jednom prilikom Ksenija i dodala da želi da se posveti karijeri.

Igračica, pjevačica, model i gej ikona

Mediji su pisali da je u trenucima dok je tugovala za Kapisodom odlazila sa prijateljima u kafanu, gdje je naručivala pesmu od Silvane Armenulić, “Noćas mi srce pati”.

Krajem 2009. godine dolazi do pomirenja između nje i Filipa, ali u prvim mjesecima 2010. godine dolazi do saobraćajne nezgode kod Lisovića na putu do njene vikendice, što su mnogi protumačili kao Filipov pokušaj da ih još tada oboje usmrti. Nekoliko mjeseci prije ubistva dobija poziv da zajedno sa Filipom uđe u “Farmu 2” ali to odbija jer nije željela da bude u rijalitiju, dok Filip pristaje ali prilikom potpisivanja ugovora shvataju da zbog učešća u “Velikom bratu” naredne dvije godine nema prava da bude u nekom drugom rijalitiju.

Nakon dva mjeseca, dolazi do tragedije, kada Filip prvo puca u Kseniju i usmrćuje je sa nekoliko hitaca, a potom sebi oduzima život. Iako prema pravoslavnim običajima u slučaju samoubistva sveštenik ne služi pomen, na cetinjskom groblju čak četiri sveštenika Crnogorske pravoslavne crkve služilo je pomen Filipu, uz prosustvo brojnih građana Cetinja i javnih ličnosti.

Dan poslije Kapisode, na Novom grobolju u Beogradu sahranjena je Ksenija. U bijelom kovčegu, farmerkama, tunici, kao i nakitu koji joj je bio omiljeni. Njena baka Mara tada je izjavila kako je porodica željela “sahranu za kraljicu, jer je to i bila”. Čitav srpski džet-set, ali i mnogobrojni Beograđani i njeni obožavatelji, ispratili su je na vječni počinak.

Sa Ksenijinog groba uz zvuke Bolera poletjela je bijela golubica. Imala je samo 33 godine.


Izvor: blic.rs