Opozicija Srpske ne odustaje od javnog skupa i -parlamenta na otvorenom- uprkos zabrani policije


Opozicija Srpske ne odustaje od javnog skupa i -parlamenta na otvorenom- uprkos zabrani policije

Policijska uprava Banja Luka je donijela rješenje o zabrani javnog skupa poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Crnadka, Vukote Govedarice i Nebojše Vukanovića na lokaciji ispred NSRS. Međutim, iz opozicije najavljuju da neće odustati od svog zahtjeva.

Opozicija će večeras održati skupštinu na otvorenom, ispred NSRS, kako je ranije i najavljeno potvrđeno je za Gerila info iz jedne od stranaka opozicije.

“Idemo tamo gdje smo i naumili a naš cilj je zaštita digniteta Republike Srpske“, rekao je poslanik SDS Vukota Govedarica.

Opozicija skupštinu na otvorenom organizuje zbog odbijanja skupštinskog rukovodstva da zakaže posebnu sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o kršenju zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske kojima je predviđeno da se u Sarajevu ne raspravlja o bilo čemu dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH i dok ne bude riješeno pitanje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Banjalučka Policijska uprava donijela je, međutim, riješenje o zabrani skupa ispred Narodne skupštine. Oni navode da po Zakonu o javnom okupljanju lokacija ispred republičkog parlamenta nije predviđena za javna okupljanja. Policija navodi da je javno okupljanje moguće održati u parku Mladen Stojanović ili na Trgu Krajine.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter