Opasna igra - Ruski rulet sve je popularniji - Ovo su pravila (Video)

Opasna igra - Ruski rulet sve je popularniji - Ovo su pravila (Video)

U ruskom gradu Permu na obroncima Urala sve je popularnija modifikovana igra ruskog ruleta.

Učesnici "pucaju" jedan u drugoga ali umesto metaka koriste elektrošokove. Ova igra je nastala po ideji jednog paralizovanog sportiste, i sve je popularnija. Igra donosi zaradu i podiže adrenalin, tvrde učesnici. Oni priznaju da elektrošok izaziva ozbiljne probleme.

Osnovna pravila su kao i u klasičnoj verziji igre: igrač stavi jedan "metak" u prazan bubanj revolvera i zavrti ga. Zatim pištolj ide u krug, pri čemu svaki igrač povlači okidač sa prislonjenim revolverom na glavu. Međutim, pištolj umesto metka izbacuje električnu iskru, odnosno strujni udar.

"Elektromeci" su prilično neprijatni, a posle udara mišići se grče i osećaju se trnci.

Igrač koji uspe da sakrije bol i ponaša se kao da nije pogođen ili onaj koji ima najviše "sreće", proglašava se pobednikom. Visok napon se ne oseti samo u revolverima, već i u sobi u kojoj se igra, navodi "Ruski vesnik".

Igrači dobijaju broj, a upotreba imena i nadimaka nije dozvoljena. U prvoj etapi, igrači pucaju u potiljak učesnika koji se nalazi ispred njih.

Postoji i sistem trougla sa ženom i dva muškarca koji pucaju jedni u druge.

Kada moderator objavi da su "svi živi", revolverski bubnjevi se opet zavrte i počinje još jedno odbrojavanje i povlačenja okidača. Postupak se ponavlja pet puta dok vrat jednog od igrača ne počne da se grči. On tada ispada iz "dvoboja".

VIDEO:


Izvor: Ruski vesnik/Kurir.rs