Olimpijska Jahorina 1984-te i sad! Između nekadašnjeg sportskog i današnjeg turističkog centra (Video)


Olimpijska Jahorina 1984-te i sad! Između nekadašnjeg sportskog i današnjeg turističkog centra (Video)

Ovih dana obilježava se 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Puno se piše i govori, podsjeća na slavne dane našeg zimskog sporta, izgradnju objekata, uređenje planina.. Rat je ostavio posledice, a posleratne su još veće jer planine uništavaju tajkuni, uzimaju im dušu svojim zgradama, hotelima i objektima, sjekući šumu i perući prljav novac.

Najbolju analizu stanja nekad i sad ostavio je čitalac na Facebook stranici Recite slobodno niste sami, koji prenosim u cjelosti, uz prateću fotografiju načelnika Pala Boška Jugovića i ogoljenog dekana Ekonomskog fakulteta na Palama Marka Moga, koji je naprasno zaćutao od kako sam ogolio njegovu nagodbu i prodaju vrhu režima, čiji je podmukli saradnik iz sjene godinama.

Načelnik Jugović izjednačava stanje na Jahorini kada je bila Olimpijada i sada. I još kaže da to imponuje svima! Kakav nonsens!
Jahorina tada – 1984 je bila sportski centar sa međunarodnim takmičenjima i svjetskim sjajem, nastala i razvijala se na bazi sporta. Sada na Jahorini nema međunarodnih takmičenja, nema olimpijski sjaj, nema sporta. Ima tajkuna, objekata na stazama, šarenilo, kič i šund. Građanima Pala i Istočnog Sarajeva nedostupna. To sigurno ne imponuje građanima, možda Vama da.

Brojna upozorenja nisu nažalost alarmirala institucije da nešto urade i spriječe haos, anarhiju i pljačku, Olimpijski centar Jahorina, na čelu sa Elekom i Ljevnaićem, koji su uzeli skoro 200 miliona maraka kredita, nalazi se pred stečajem, a pitanje je do kada će Vlada kao garant moći da plaća rate dospelih kredita i hoće li političari i tajkuni u potpunosti privatizovati i oteti planinu od naroda.

Bonus video prilozi o pljački i uništavaju Jahorine ..

 

VIDEO:

 

VIDEO:

 

VIDEO:

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter