OKS izabrao: Mandićeva, Zorić i Tomićević najbolji u 2017. godini

OKS izabrao: Mandićeva, Zorić i Tomićević najbolji u 2017. godini

Olimpijski komitet Srbije izabrao je najbolje sportiste Srbije u 2017. godini. U konkurenciji muškaraca priznanje je pripalo Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću, dok je Milica Mandić najbolja sportistkinja u prethodnoj godini. Vaterpolo reprezentacija je najbolja muška, dok su srpske odbojkašice najbolja ženska ekipa.

Svečana ceremonija održana je u Domu narodne skupštine, a uvodnu reč dao je Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, koji je čestitao svim sportistima na uspešnoj 2017. godini, dodavši da je Srbija ove godine osvojila osam olimpijskih medalja, kao i više od 20 medalja na svetskim prvenstvima u olimpijskim disciplinama.

Milica Mandić najbolja sportistkinja Srbije u 2017. godini

Najbolja sportistkinja u 2017. godini je taekvondistkinja Milica Mandić, svetska šampionka i evropska vicešampionka.

Najuspešnije sportiste u prethodnoj godini su kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić, koji su osvojili svetsko zlato i olimpisjko srebro.

Marko Tomićević i Milenko Zorić najbolji sportisti Srbije u 2017. godini

Vaterpolo reprezentacija Srbije izabrana je za najbolju mušku ekipu, dok je najuspešniji trener u 2017. godini Dragan Jović, selektor taekvondo reprezentacije. 

Za najbolju mladu sportistkinju Srbije proglašena je odbojkašica Tijana Bošković, dok je odbojkaška reprezentacija Srbije najbolja ženska ekipa.

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je veliki broj sportista i sportskih radnika, kao i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Posebna priznanja dobili su džudista Nemanja Majdov, rvač Viktor Nemeš, kao i taekvondistkinja Vanja Stanković, koji su u svojim disciplinama u 2017. godini postali šampioni sveta.

Priznanje "Olimpijsko srce" pripalo je Vladimiru Cvetkoviću. 


Izvor: RTS