Okružni sud Banjaluka: Zaprimljena je Tužba za pokretanje upravnog spora protiv Željke Cvijanović (Dok.)

Okružni sud Banjaluka: Zaprimljena je Tužba za pokretanje upravnog spora protiv Željke Cvijanović (Dok.)

Iz Okružnog suda Banjaluka potvrdili su da su zaprimili tužbu za pokretanje upravnog spora protiv predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, zbog nezakonite odluke da Danijelu Kovačiću, načelniku Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, Sektor kriminalističke policije, PU Banjaluka, oduzme čin Glavnog inspektora. 

“Povodom Vašeg upita, dostavljenog ovom sudu E-mailom od dana 2. 6. 2021. godine, (07:24), nakon izvršenih provjera u Sistemu za automatsko upravljanje predmetima u sudovima (CMS), kao i po izjašnjenju postupajućeg sudije, u skladu sa odredbama članova 1. i 4. Zakona o slobodi pristupa informacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 20/01), obavještavamo Vas da je predmetna tužba, kojom je pokrenut upravni spor na koji se Vaš upit odnosi, zaprimljena u ovaj sud dana 31. 5. 2021. godine”, odgovoreno mi je iz Okružnog suda Banjaluka, na dopis kojim sam im postavio pitanja u vezi sa ovim sporom.

Cvijanovićeva je 10.05.20121. godine stavila van snage odluku (broj 01-011-112/21, doneseni 31.03.2021. godine), kojom je Kovačiću oduzela čin Glavnog inspektora, koji mu je prethodno sama dodijelila?!!

Piše: Slobodan Vasković
Foto naslovna: radiobrcko.ba
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter