Đoković bez izgubljenog seta do četvrtfinala Rolan Garosa

Đoković bez izgubljenog seta do četvrtfinala Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. Đoković je prilično lako savladao ruskog tenisera Karena Hačanova – 6:4, 6:3, 6:3. Meč je trajao 2 sata i 27 minuta. Prvi set trajao je 50 minuta.

U svoja prva tri servis gema je Đoković rivalu dopustio samo jedan osvojen poen. Odlično je servirao i Hačanov, spasao dve brejk lopte u šestom gemu, a najveći pritisak stigao je pri rezultatu 4:3 za Đokovića. Novak je napravio pritisak i došao do brejk lopti, a gem je trajao više od 10 minuta. Propustio je Hačanov pet gem lopti, Đoković je propustio dve brejk lopte, iskoristio treću i došao u priliku da servira za vođstvo. Niko nije na Rolan Garosu osvojio više od 3 gema u jednom setu protiv Đokovića i to je nekako uspeo Hačanov. Od 30:0, Đoković je dopustio rivalu brejk loptu, neutralisao je, ali onda greškama dozvolio još jednu, koju Rus koristi i vraća brejk za 5:4. Međutim, kao da se naljutio Đoković zbog propuštene prilike i odmah je napravio brejk u desetom gemu, kojim dolazi do vođstva u setovima.

Zanimljivo, ponovo je pogodio linijskog sudiju u glavu…

Prva tri gema drugog seta su trajala 15 minuta, a Đoković je vodio 2:1. Napravio je brejk u narednom gemu i potvrdio ga za 4:1, da bi Hačanov došao do 4:2 i 0:40 na servis Novaka u sedmom gemu. Sve tri je neutralisao brejk lopte Đoković odličnim forhend vinerima i lobom, da bi zatim dobrim servisom spasao još jednu i napravio preokret za 5:2. Imao je pet set lopti u narednom gemu, ali nijednu nije iskoristio. Hačanov se prvo vratio od 0:40, a onda je i Novak dva puta promašio čiste udarce. Ipak, sigurnim servis gemom dolazi do 2:0 u setovima.

Na startu trećeg seta Novak odmah pravi brejk u prvom gemu i potvrđuje ga u narednom za 2:0. I onda niotkuda, Hačanov vraća brejk i preokreće na 2:3 u trećem setu. Posle tri vezana gema Hačanova, Đoković osvaja svoj servis gem i pravi novi brejk, pa je sada Novak sa tri vezana gema došao do 5:3. Rutinski je priveo meč kraju novim brejkom.

Naredni rival biće mu pobednik meča Pablo Karenjo Busta – Danijel Altmajer.

Izvor: b92.net

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks