Šokantno: Čim se pojavio kao mogući kandidat, Dodik optužio Šarovića i SDS za veze sa ubistvima, drogom, milionima..(Video)

Šokantno: Čim se pojavio kao mogući kandidat, Dodik optužio Šarovića i SDS za veze sa ubistvima, drogom, milionima..(Video)

Danas će mediji i društvene mreže bukvalno eksplodirati nakon Dodikovih optužbi o povezanosti Šarovića i SDS-a sa narko mafijom. Dodik to nije izrekao, ali nema sumnje da misli na kriminalnu grupu Milivoja Lovrenovića, koja je SDS-u samo u jednoj tranši donirala TRI MILIONA maraka. Pogledajte šokantan video.

Sinoćna emisija "Telering", urednika i voditelja Mate Đakovića, već danas će biti top tema medija i društvenih mreža. Gost Milorad Dodik iznio je šokantne tvrdnje o povezanosti Mirka Šarovića i vrha SDS-a sa narko mafijom, brojnim ubistvima, međunarodnim krijumčarenjem droge i pranjem novca. Kako reče, samo u jednoj tranši opozicija je od narko kartela dobila tri miliona maraka!

Neupućeni bi mogli pomisliti da je u pitanju još jedan Dodikov "performans", no ovakav rasplet najavio sam tekstom U nastavku akcije "Transporter" slijedi hapšenje bivšeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića! i sa te strane ovo je samo početak potvrđivanja navoda iznesenih prije aman mjesec i po. Nakon hapšenja kriminalne grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića, u kojoj djeluju Milivoje i Dušan Lovrenović, očekivao sam ovakve vijesti. Doduše, računao sam na vijesti o daljim hapšenjima, ali Dodik očigledno nije izdržao i još jednom je morao pokazati da je "uvijek prvi".

Sa pozicije interesa istraga (međunarodnih!) i rada organa krivičnog gonjenja nije korektno što Dodik uopšte zna stvari izrečene u sinoćnoj emisiji, a kamoli da o tome govori. Danas će režimski mediji objaviti kompromitujuće sadržaje koji trebaju potkrijepiti Dodikove izjave, šta opet ukazuje na nedopuštena uplitanja u rad istražnih organa. Ipak, pozabavimo se detaljima ove nove političke afere, kakva će već danas medijski eksplodirati. Eventualno da ostali mediji po ustaljenoj praksi malčice zakasne za mojom malenkošću.

Znači, Dodik je sinoć govorio o umiješanosti Mirka Šarovića u ubistvo Riste Jugovića, počinjenog na Palama davne 2002. godine. Godinama se špekulisalo da iza tog ubistva stoje određene strukture SDS-a, a nakon otkrivanja mračne prošlosti Milivoja Lovrenovića razumljivo je upravljanje istrage u tom pravcu. Moram podsjetiti da sam prvi u javnost plasirao podatke o Lovrenoviću i ovakav ishod bukvalno najavio tekstom MILIVOJE LOVRENOVIĆ NEMILOSRDNI EGZEKUTOR LJUBANA EĆIMA: Policija Srbije otkriva počinioce brojnih režimskih ubistava u Republici Srpskoj. Klupko se zakotrljalo i brojna nerješena ubistva u Republici Srpskoj doživljavaju pomake u istragama.

U daljem tijeku emisije Dodik kaže da je gledao snimak na kom se u kancelarijama SDS-a 2018. godine vide "...ljudi optuženi za nekoliko ubistava, koji su sada u bjekstvu, a tada su bili uz Mirka Šarovića i bili su njegovi pratioci.". Očekujem da RTRS već danas emituje te snimke, a nije problem pretpostaviti da su u pitanju Lovrenovići i njihovi kriminalni saradnici. Dinamiku medijskih objelodanjivanja daljih dokaza Dodikovih tvrdnji iznesenih sinoć nije lako pretpostaviti, no zasigurno nećemo dugo čekati objave o financiranju SDS-a od strane narko mafije.

Dodik tvrdi da su pojedini uhapšeni, van sumnje u akciji "Transporter", dali izjave kako je "...samo u jednom mahu SDS-u dato TRI MILIONA". Dalje navodi: "Mi smo se čudili odkud im toliki novac, a to je novac bio iz droge koju je SDS upotrebljavao. Čak sam to javno rekao u Narodnoj skupštini i niko iz SDS-a nije demantovao. Niko nije demantovao. To znači da su znali!". Ostale Dodikove tvrdnje možete pogledati na kratkom isječku emisije "Telering" postavljenom dolje.

 

Iako Dragana Mektića nije direktno pomenuo u kontekstu prednjih navoda, nema sumnje da ga je podveo pod one koji su se u zadnje vrijeme "ućutali". No, kako možete vidjeti sa gornjeg linka Mektićevo hapšenje najavio sam kao potpuno izvjesno. Za neke indirektno, a za bolje upućene poput autora teksta, Dodik je konkretno najavio nastavak akcije "Transkorter" u tom pravcu. I neće se to zabaviti obzirom na opasnost od bjekstva produkovanu Dodikovim nesvrsishodnim i politikantskim hvalisanjima. 

Na kraju moram unaprijed odgovoriti na očekivane prozivke da sam postao Dodikov plaćenik. Iz tekstova sa postavljenih linkova vidite da sam prvi objelodanio kriminalne veze i zločine Milivoja Lovrenovića, pa sve do Mektićevog savjetnika Cvijetića i daljeg toka akcije "Transporter". Znači samo slijedim davno započetu praksu i otkrivam ono šta je Dodik prećutao ili nedovoljno jasno izrekao. I da prvi najavim novu aferu koja će potersti zemlju i region. Nastaviće se...

Piše: Borislav Radovanović
Video: RTRS/youtube.com
Izvor: radovanovicborislav.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter