Šok na granici: Novac krili u donjem vešu i čarapama

Šok na granici: Novac krili u donjem vešu i čarapama

Srpski carinici u saradnji sa policijom nastavili su suzbijanje ilegalnog prenosa velikih svota novca preko granice. U nekoliko slučajeva na prelazima Preševo i Gradina i danas je zaplijenjeno više od 100.000 neprijavljenih evra.

U prvom slučaju je pre nekoliko sati na izlaznoj strani prelaza Preševo za detaljan pregled izdvojen "mercedes" njemačkih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par iz Sjeverne Makedonije, navedeno je u saopštenju.

Mada su tvrdili da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave, kod njih je pronađeno 60.000 neprijavljenih evra.

Najpre je kod 61-godišnjeg muškarca u džepu pantalona pronađeno 12.000 evra, da bi potom ličnim pretresom i kod njegove 61-godišnje supruge u donjem vešu bilo pronađeno još 39.000 evra. Žena je u torbi imala još 9.000 evra.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je preostalih 40.000 evra zadržano do okončanja prekršajnog postupka pred sudom.

Prethodne večeri je prilikom detaljne kontrole automobila "volvo" čeških registarskih oznaka, kojim su putovala dovojica grčkih državljana, u prtljažniku pronađena putna torba sa 37. 000 neprijavljenih evra, 44-godišnjem vozaču i njegovom saputniku vraćen je dozvoljeni iznos deviza, a preostalih 17. 000 je zadržano do okončanja sudskog postupka.

Na izlaznoj strani prelaza Gradina za detaljnu kontrolu je danas oko podneva izdvojen "mercedes" njemačke registracije kojim je sam putovao 52-godišnji državljanin Turske. On je carinicima rekao da pored ličnog prtljaga ima oko 5.000 evra kod sebe, što je odmah i pokazao.

Međutim, carinici su tokom kontrole u jednoj od torbi pronašli jastučnicu sa čarapama koje su bile napunjene svežnjevima novčanica. Iz čarapa je izvađeno 55.000 evra.

Putniku je vraćen iznos od 10.000 evra koliko je moguće bez prijavljivanja preneti preko državne granice.

Izvor: tanjug.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks