Odustajem od kandidature za Predsjedništvo BiH - Neki iz opozicije se ne pridržavaju dogovora sa Jahorine (Video)

Odustajem od kandidature za Predsjedništvo BiH - Neki iz opozicije se ne pridržavaju dogovora sa Jahorine (Video)

Nebojša Vukanović, narodni poslanik i lider liste “Za pravu i red” i defintivno neće ići u trku za člana Predsjedništva BiH, a kao prvenstvene razloge je naveo rigoroznije uslove za kandidaturu za ovu poziciju.

“Ranijih godina postojala su dva nivo prijave, za nivo Narodne skupštine i predsjednika Republike Srpske, za koji je bilo neophodno 3.000 potpisa i 14.000 maraka, te nivo Parlamentarne skupštine i Predsjedništva BiH, za koji je bilo potrebno 5.000 potpisa i 24.000 maraka. Sada je uveden treći nivo – prijava za Predsjedništvo BiH košta 50.000 maraka i neophodno je 10.000 potpisa, dok je prijava za Parlament BiH sada razdvojena i košta 25.000 maraka”, istakao je Vukanović.

Ipak, Vukanović je ostavio mogućnost da bude kandidat samo i ukoliko bude zajednički kandidat opozicije, ali je izrazio veliku sumnju u taj scenario.

“Nemam ničiju podršku, kao što je nisam imao ni do sada. Vidjeli ste iz SDS-a da oni ističu da neko od njihovih kadrova mora biti kandidat, da se ne drže dogovora sa Jahorine. Juče su i Jelenu Trivić pitali da li bi podržala Šarovića ili Vukanovića za poziciju člana Predsjedništva, ona je rekla da ne bi da se miješa u to, ne zamjeram. Ići sam protiv svih, izdvojiti tolika finansijska sredstva je preveliki zalogaj “, rekao je Vukanović na videu objavljenom na njegovom blogu.

“Nesporno je da Jelena i ja imamo najbolji rejting u opoziciji, ali ja nemam način ni mehanizam da nekog ubijedim da me podrži, pa makar ta podrška bila i neiskrena. Ja sam se držao dogovora sa Jahorine a oni koji ga izigraju snosiće odgovornost kakav će biti rezultat izbora“, dodao je Vukanović.

Lider liste “Za pravu i red” je dodao i da je, pored finansijskog segmenta i izostanka podrške ostalih lidera opozicije, bitno i to što je kratak vremenski rok do narednih izbora u BiH.

 

Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter