Održana dodjela prestižnih muzičkih nagrada Gremi (Video)


Održana dodjela prestižnih muzičkih nagrada Gremi (Video)

U noći s nedjelje na ponedjeljak u Staples Centru u Los Anđelesu održana je dodjela prestižnih muzičkih nagrada Gremi, a žene su posebno slavile.

Bivša prva dama SAD Mišel Obama (Michelle Obama) otvorila je sinoćnju dodjelu Gremi nagrada.

Dvadesetšestogodišnja Kardi B (Cardi B) ispisala je istoriju postavši prva žena koja je osvojila Gremi za najbolji rep album “Invasion Of Privacy”, a predvodila je i listu najzanimljivije obučenih žena na crvenom tepihu, navodi Avaz.

U stopu ju je pratila 30-godišnja kantautorica Kejsi Musgrejvs (Kacey Musgraves), koja je osvojila najvažniju nagradu večeri, onu za album godine za “Golden Hour”, ali kući je na kraju otišla s ukupno četiri zlatna gramofona.

Treća najvažnija ženska dobitnica večeri bila je Lejdi Gaga (Lady Gaga), koju su od početka godine mediji nazivali “najvećom gubitnicom” nakon svake prethodne dodjele.

Ipak, dosad se radilo o filmskim nagradama zbog njenog ostvarenja u kino hitu “Zvijezda je rođena”, ali kada je u pitanju muzika, ovoj ženi nagrada jednostavno ne može pobjeći iz ruke, jer je definitivno jedna od najtalentovanijih zvijezda u industriji.

VIDEO:


Izvor: Avaz.ba