Odrekao se srpskog imena, radio kao automehaničar, pa postao legenda Hrvatske! (Foto)


Odrekao se srpskog imena, radio kao automehaničar, pa postao legenda Hrvatske! (Foto)

Mnogi su ga zaboravili. Fudbalska reprezentacija Hrvatske imala je mnogo uspjeha u 21. veku. Sve je počelo čuvenom generacijom predvođenom Nikom Krajnčarem, Ivicom Olićem, Stipe Pletikosom...

Međutim, jedan od fudbalera koji su privukli najveću pažnju, naročito srpske javnosti jeste čovjek koji je vrlo lako mogao da igra za "orlove", ali se odrekao naše zemlje, srpskog imena, a onda obukao "kockasti" dres. U pitanju je Miladin (Dado) Pršo (47).

Rođen sa srpskim imenom, pa ga se odrekao

Foto: EPA

Dado je rođen kao Miladin Pršo 5. novembra 1974. godine u srpskoj porodici sa ocem Radetom i majkom Nadom. Odrastao je u mjestu Obrovac kraj Zadra, a fudbalsku karijeru započeo u Hajduku iz Splita.

Početkom rata roditelji su iz Obrovca izbjegli u Bačku Topolu, a Miladin je otišao u Francusku gde je igrao za Ruen. Tamo je živio nesportskim životom, imao je 100 kilograma, puno pušio i imao problem s alkoholom. Čak je neko vrijeme radio i kao automehaničar. Ipak, jedne večeri je upoznao mladu Francuskinju Kerol i to mu je promijenilo život. Ženidbom sa njom je dobio francuski pasoš, a tada je promijenio i ime. Umjesto Miladin, uzeo je nadimak Dado za zvanično ime.

Pršo nikada o tome nije govorio u Hrvatskoj, ali je za slovenačke medije jednom demantovao da je iz Srbije.
- Ja sam Hrvat, presrećan sam što sam dobio majicu s hrvatskim grbom i što sam mogao Hrvatskoj nešto malo donijeti. Ja sam Hrvat, sve ostalo su gluposti - pričao je Pršo.

Bratanac mu igrao u Zvezdi

Foto: EPA

Njegov bratanac je nekada talentovani srpski fudbaler Milan Pršo, kome je Dado pomagao tako što mu je slao opremu i dresove.

Milan je bio kapiten Crvene zvezde u generaciji 1990. godine, nastupao za mlađe selekcije Srbije, predviđala mu se velika karijera, ali je stigao najviše do Rada i Bežanije.

Kupio klub u Africi

Foto: Youtube printscreen/Hrvatska Nogometna Televizija 

Pršo se povukao iz javnog života, ali se prije godinu dana pojavila informacija da je odlučio da kupi klub, tačnije 80 odsto vlasništva senegalskog drugoligaša Dempe Diopa.

Nije se mnogo promijenio, što su mogli mnogi da konstantuju kada se nedavno pojavio na hrvatskoj televiziji.

Foto naslovna: EPA
Izvor: alo.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter