Odmah promijenite lozinku na Instagramu - Za 600 miliona naloga lozinke ima 20 hiljada radnika Fejsbuka

Odmah promijenite lozinku na Instagramu - Za 600 miliona naloga lozinke ima 20 hiljada radnika Fejsbuka

Fejsbuk je kompromitovao čak nekoliko miliona Instagram naloga, zbog čega je bitno da se promijeni lozinka.

Fejsbuk je prije nekoliko nedjelja lozinke preko 600 miliona korisnika čuvao u tekstualnom formatu, bez ikakve enkripcije i što je još gore – stavio ih na uvid preko 20.000 ljudi, zaposlenih u Fejsbuk mreži.

U početku se vjerovalo da je “tek nekoliko hiljada Instagram naloga“ bilo kompromitovano na isti način, ali prema TechCrunch izvještaju u pitanju je čak nekoliko miliona naloga, a ne nekoliko hiljada. 

To je potvrdio i Fejsbuk, ali je objasnio i da je to bila nenamjerna greška, koja je ispravljena odmah nakon njenog uočavanja, prenosi “Mondo”.

– U skladu sa praksom svih kompanija i Fejsbuk maskira lozinke, koje korisnici kreiraju prilikom otvaranja naloga na društvenoj mreži, koje nisu vidljive zaposlenima – naveli su u Fejsbuk kompaniji nakon potvrde da je uočena greška sa otkrivenim lozinkama otklonjena.

S obzirom na to da su nalozi u Srbiji bili izloženi zaposlenima potrebno je da, radi vaše bezbjednosti, promijenite svoje Instagram lozinke. Jedino na taj način bićete sigurni da vam je nalog zaštićen u potpunosti.

 

Izvor: Srpskainfo