Odgovor Elektrodistribucije Pale i Aca Stanišića nakon isključenja struje porodici Badnjar (Foto)


Odgovor Elektrodistribucije Pale i Aca Stanišića nakon isključenja struje porodici Badnjar (Foto)

Dobio sam pisani odgovor od direktora Elektrodistribucije Pale Aca Stanišića i reagovanje na isključenje struje sedmočlanoj porodici Njegoša Badnjara, čija supruga treba da rodi šesto dijete, i video snimak koji je Njegoš snimio i koji sam objavio. Nakon akcije koja se pokrenula nakon teksta i video priloga koji sam objavio porodica Badnjar dobila je oko 1000 maraka pomoći, pa bi danas, tokom dana,  trebali da dobiju struju.

Bez obzira na tvrdnje koje iznosi Elektrodistribucija Pale, za koje vjerujem da su tačne, država i društvo moraju obezbjediti minimum uslova da djeca imaju bezbrižno djetinjstvo, i osnovne ljudske potrebe, hranu, topao dom, odjeću, školski pribor, prevoz do škole….

Pročitajte reagovanje Elektrodistribucije Pale koje prenosim u cjelosti

Poštovani,

Prije svega dozvolite da Vam se zahvalim na tome što ste kao objektivan i profesionalni medij zatražili i stav Elektrodistribucije Pale po iznesenim navodima korisnika Njegoša Badnjara, te Vam isti dostavljam u nastavku:

„U cilju istinitog informisanja javnosti, a u vezi navoda iznesenih u pojedinim medijima, a koji su temeljeni na objavi na društvenoj mreži „Fejsbuk“ na profilu korisinika Njegoša Badnjara iz Foče, Zavisno preduzeće „Elektrodistribucija“ obavještava javnost da je u pomenutoj objavi i na njoj zasnovanim tekstovima iznesen niz neistina.

Prije svega, potrebno je naglasiti da od 01. aprila 2021. godine poslove javnog snabdijevanja vrši Direkcija za javno snabdijevanje električnom energijom sa sjedištem u Trebinju, te da elektrodistributivna preduzeća od tada do danas imaju isključivo nadležnost u tehničkom dijelu poslova, u konkretnom slučaju – postupanje po nalozima za priključak/isključenje sa mreže dostavljenim od strane ovog preduzeća. O nenadležnosti Elektrodistribucije Pale u segmentu „opraštanja duga“, korisnik Njegoš Badnjar informisan je u nekoliko navrata od strane direktora Aca Stanišića, kojem se obraćao putem društvenih mreža.

Korisnik Njegoš Badnjar se Elektrodistribuciji Pale obraćao i do 01. aprila 2021. godine, odnosno u periodu dok je ovo preduzeće bilo nadležno i za snabdijevanje i naplatu, kada mu je ovo preduzeće u nekoliko navrata izlazilo u susret i odlagalo isključenja sa mreže, odobravalo reprograme i slično. Bitno je naglasiti da je u tom periodu dug ovog korisnika iznosio gotovo 8.400 KM maraka, te da se zbog neizmirenih obaveza ovaj korisnik nalazi pred sudom. Takođe, sudski postupci po istim povodima sa ovim korisnikom vođeni su i u prethodnim godinama i svi su presuđivani u korist preduzeća.

Uvidom u sistem uplata utvrđeno je da korisnik Njegoš Badnjar, odnosno njegova supruga Tatjana Škobo na kojoj se vodi brojilo, na račun Elektrodistribucije Pale nisu uplatili niti jednu konvertibilnu marku do aprila 2021. godine, a iz Direkcije za javno snabdijevanje dobili smo podatak da uplata nije bilo ni od aprila 2021. godine do danas, te iznos dugovanja u značajnom iznosu premašuje iznos od „oko 200 KM“ koliko se navodi u objavi gospodina Badnjara i s njom povezanim medijskim člancima.

Takođe, uvidom u sisteme brojila utvrđeno je da se navedeno brojilo do 30. septembra 2013. godine vodilo na korisnika Njegoša Badnjara sa evidentiranim dugpvanjima od više hiljada konvertibilnih maraka, nakon čega je imenovani nezakonito brojilo prebacio na ime supruge, te od tada do 01. aprila 2021. godine na račun Elektrodistribucije Pale nije uplaćena niti jedna konvertibilna marka, kako smo prethodno naveli.

Žao nam je što sa ovakvim informacijama moramo izlaziti u javnost, ali svojom obavezom smatramo i to da javnost informišemo o svim značajnim detaljima ovog slučaja i tako zaštitimo ugled našeg preduzeća. Elektrodistribucija Pale se godinama unazad trudi biti dostupna i susretljiva svim svojim korisnicima, te izlaziti u susret svima onima koji se nalaze u slučaju socijalne potrebe u granicama naših ovlasti i mogućnosti, što vjerujemo da znaju korisnici koji su bili u ovakvim situacijama. Navedeno može potvrditi i sam gospodin Badnjar, koji je, nažalost, ovog puta prekoračio okvire zakonitog ponašanja i izvršio samopriključenje na mrežu nakon isključenja, zbog su uz naše službe morali intervenisati i policijski organi.

Žao nam je što su objavu gospodina Badnjara pojedinci iskoristili u svojoj političkoj borbi i prikupljanju jeftinih političkih poena, čega Elektrodistribucija Pale ne želi biti dio, te se o ovom slučaju nakon iznesenih informacija više nećemo oglašavati.“

Srdačan pozdrav,

Aco Stanišić,

direktor Elektrodistribucije Pale

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter