Odbranimo slobodu govora i BNTV - Svi na narodni protest u Banja Luku 02-og oktobra (Foto/Video)

Odbranimo slobodu govora i BNTV - Svi na narodni protest u Banja Luku 02-og oktobra (Foto/Video)

Nasilje, progon i tiranija režima prema slobodnim ljudima, novinarima, medijima i organizacijama doživljava kulminaciju nevjerovatnim nasrtajima na BN televiziju, pokušajima gašenja emitovanja signala najgledanije televizije na predajnicima širom Srpske i BiH. Iako ima dovoljno prostora na repetitorima da se omogući emitovanje digitalnog signala, po nalogu Milorada Dodika ukida se i ne dozvoljava emitovanje signal BN televizije preko repetitora RTRS-a, sa ciljem da se ova medijska kuća uguši i uništi, a ovo sramno nasilje, diskriminacija i nezakonite odluke  predstavljaju vrhunac tiranije i jednoumlja totalitarnog sistema.

Narod se mora suprostaviti nasilju, jer je sloboda govora zagarantovana Ustavom i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima iz 1950. godine, i mora se iskazati bunt i nezadovoljstvo velikim narodnim protestom koji će se održati u subotu 2-og oktobra od 17 ili 18  časova na Trgu Krajine. Dosta je bilo terora, progona, jednoumlja, nasilja, montiranih staljinističkih procesa i drakonskih kazni, vrijeme je da narod ustane i kaže DOSTA JE!

Moramo pokazati jedinstvo, solidarnost i odlučnost, boriti se da odbranimo slobodu, i pozivam sve da izađu na ulice, dođu na Trg Krajine i narodni protest koji skupa i složno organizuju lideri opozicionih stranaka, poslanici Narodne skupštine, gradonačelnik Banjaluke, Bijeljine i ostalih gradova širom Srpske.

Posebno apelujem na akademsku zajednicu, profesore, novinare, intelektualce, udruženja građana i nevladine organizacije da progovore i priključe se u organizaciji skupa borbi za normalan i slobodan rad svih medija, slobodu govora i mišljenja.

Sloboda nema cijenu i vrijedi više od svog blaga ovog svijeta. Opširnije u video prilogu..

 

Piše: Nebojša Vukanović

Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter