Odbojkašice Srbije nadigrale i Portoriko

Odbojkašice Srbije nadigrale i Portoriko

Odbojkašice Srbije završile su grupnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu maksimalnim rezultatom, sa pet pobeda i bez izgubljenog seta. U poslednjoj utakmici grupe D nadigrale su selekciju Portorika sa 3:0, po setovima 25:23; 25:17; 27:25.

Odbojkašice Srbije su sa pet pobeda, bez izgubljenog set, završile prvu fazu Svetskog prvenstva.

Naše odbojkašice u meč su ušle čini se malo opušteno pa su suparnice vodile sredinom prvog seta, ali su potom, predvođene izuzetno efikasnom Anom Bjelicom, pojačale koncentraciju, preokrenule rezultat i posle 25:23 povele posle prvog seta.

U nastavku su naše odbojkašice već sigurnije zaigrale i nije bilo dileme ko će odneti pobedu. Sredinom drugog seta, u kome su odbojkašice Srbije dominirale, povredila se Bojana Milinković. Prilikom doskoka Milenkovićeva je povredila levo koleno i nije mogla da nastavi utakmicu.

Portorikanke su u trećem setu uspele da načine rezultatski preokret i čak povedu u završnici, ali su odbojkašice Srbije odlovorile izjednačenjem na 23:23, da bi pototom i dobile set sa 27:25, a time i peti meč u grupnoj fazi takmičenja.

U timu Srbije najefikasnija sa 19 poena bika je Ana Bjelica osvojila je, a pratile su je Tijana Malešević i Milenković sa po 7 poena.

U poraženoj ekipi Portorika najefikasnija je bila Dejli Santana sa osvojenih 18 poena. 


Izvor: RTS