Od danas novi režim na granicama Hrvatske


Od danas novi režim na granicama Hrvatske

Od danas su u Hrvatskoj obavezne maske u javnom prijevozu te vozač ne smije krenuti prije nego svi putnici imaju maske, a svi građani koji dolaze iz BiH, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije moraju ako ulaze u Hrvatsku ići u samoizolaciju na 14 dana.

Nove mjere vrijede od ponoći. Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je kako se prema novoj odluci o prelasku granice uvodi novi režim ulaska za sve koji dolaze iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije te će morati 14 dana boraviti samoizolaciju.

Ta se odluka neće primjenjivati na putnike koji dolaze iz tih zemalja i u tranzitu su kroz Hrvatsku.

Odluka je donesena zato što je većina inficiranih došla iz BiH, Srbije i Kosova, a prema preporuci i standardima HZJZ i Sjevena Makedonija ulazi u taj krug zemlja, rekao je Božinović.

Prema izmjeni odluke o načinu organizacije javnog prometa vozači, ostali zaposlenici i putnici bit će obavezni nositi maske i pridržavati se protuepidemijskih mjera.

Putniku koji nema medicinsku masku pružatelj usluge javnog prijevoza ne smije dopustit ulazak u vozilo a vozači neće smjeti započet vožnju ako su u vozilu putnici bez maske, rekao je Božinović.

Izvor: 6yka.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks