O trošku naroda i prebogate Republike Srpske: Ko to leti u Hrvatsku na more avionom Vlade Republike Srpske? (Foto)

O trošku naroda i prebogate Republike Srpske: Ko to leti u Hrvatsku na more avionom Vlade Republike Srpske? (Foto)

Lijepo, toplo i sunčano vrijeme izmamilo je i naše vrijedne pregaoce i trudbenike, ministre, moćnike i članove njihovih porodica, da  se za vikend malo odmore od napornog posla, okupaju i osunčaju na Jadranskom moru. Tako je jutros avion „cesna“ Vlade Republike Srpske odletio sa Aerodroma „Mahovljani“ kod Laktaša do Makarske i Hrvatskog primorja.

Informaciju o letu objavio je na svom „fejsbuk“ profilu Ivan Begić, odbornik u Skupštini grada Banjaluke, i na osnovu objavljenih parametara vidi se da je let protekao bez problema, i da se putnici vjerovatno već brčkaju u moru, kako bi iskoristili lijepo i sunčano vrijeme da poprave ten i malo se relaksiraju.

Postavlja se pitanje ko je to jutros odletio avionom „cesna“ Vlade Republike Srpske u Hrvatsku na more, i ko su sve putnici koji se drsko i bahato vozaju vladinim avionom o trošku građana, koji iz budžeta plaćaju ogroman ceh bahatosti i luksuza moćnika i političara?

Poslao sam jutros upit Vazduhoplovnom servisu Republike Srpske i zatražio da mi dostave spisak putnika na ovom letu do Dalmacije, ali i svim drugim letovima i putnicima u ovoj i prošloj godini, jer to nije državna tajna a narod koji sve plaća mora da zna ko se vozika i gdje o njegovom trošku. Ovo je samo jedna u nizu zloupotreba države, vladinih i javnih resursa, a portal Kapital i drugi mediji pisali su o brojnim letovima vladinih aviona čak i u pandemiji, do Rusije, Krfa, Italije, Švajcarske, Praga…

Ako ne odgovore u roku, do naredne sjednice, onda ćemo ovo pitanje aktuelizovati već na narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, jer se moćnici, premijer i ministri moraju naučiti da su oni sluge i da moraju polagati račune narodu za sve što rade.

Mogu kako hoće, ali neće dokle hoće, jer je bahatost otuđene vlasti prešla sve granice..

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter